Öğrencilerin Twitter Baskısı Okulları Tatil Ettirdi

Öğrencilerin Twitter Baskısı Okulları Tatil Ettirdi

Ordu’da yoğun kar yağışı sebebiyle Ünye ve Fatsa ilçeleri dışında tüm ilçelerde okulların tatil edilmesiyle birlikte twitter adeta yıkıldı.
Ünye ve Fatsa ilçesinde bulunan öğrenciler Ordu valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun twitter hesabı olmadığını görünce Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a baskı yaptılar. Akşam saatlerinde başlayan ve sabahın erken saatlerine kadar devam eden twitter baskısı adeta yağmur olup yağdı. Ünye ve Fatsalı öğrenciler, ‘diren Ünye’ ve ‘diren Fatsa’ tagları açarak Enver Yılmaz’dan okulların tatil edilmesini isteyerek yoğun bir twitter yağmuruna tuttular. Öğrencilerin çoğu, 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin 20 Belediye Başkanlığını kazanmasına atıf yaparak, “Seçimlerde 20’de 20 oluyor da, kar yağınca niye 20’de 18 oluyor?” diye sordular. Yılmaz ise takipçilerini retweet’leyerek cevap verdi. Öğrenciler ile olan samimi diyalogu gözlerden kaçmayan Yılmaz’ın twitter takipçi sayısı bir gecede 26 binden yaklaşık 30 bine yükseldi.
Yılmaz, 8 Ocak’ın ilk saatleri olan 01.09’de yazdığı twitter mesajında, Ünye ve Fatsa’da yoğun kar yağışı başladığını ve her an 20’de 20 olabileceğini yazmasıyla öğrencilerin gönüllerine su serpti. Yılmaz, sabah 08.17’de Ordu Valiliği ve Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin ardından yazdığı twitteer mesajında, “Sevgili öğrenciler günaydın. Fatsa ve Ünye’de de okullar tatil edildi. Bugün il genelindeki tüm okulllar tatil. İyi tatiller...” diye müjde verdi. Bu karar ile birlikte Ordu’nun tüm ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.
Ortaya oldukça tebessüm ettiren twitter mesajları şöyle:
- Seçimlerde 20/20 kar tatilinde 20/18 olmuyor böyle başganım #direnfatsa #direnünye
- Seçimlerdeki 20 de 20’yi şimdi ise bekliyoruz Enver amca :)
- Enver Amca 20 de 18 ayıp olmuyor mu bir tamamlasak onu uyumadan? :))
- Emmiii donikkk yaa donik yapmaaa etme bizde tatil istikkkkkkkkkk
- Enver emmi bu sana son tweetim, sorarlarsa soğuktan öldü dersin.
- Enver baskan rt yapta bari çabaladigimi görsünler takmıyosun bakıyorum agliyicigim tatil tatil tatil.
- Enver amca yapma etme 2 sınavım var biri geo biri dil anlatım yapma başkanım yaa yapma
- Fatsa ve Ünye’yi bir ettin! Büyüksün Başkan!!
- Allah’a saldım tatil yap sen de kurtul ben de kurtulayım şerefsizim her seçimde bizim evden 6 oy çıkıyor sana hadi tatil yap.
- Enver Amca 20 de 18 ayıp olmuyo mu bi tamamlasak onu uyumadan? :))
- Baskanım Biz ki ne tweetler ne şiirler yazdık. Gece bir iki dinlemedik. Sen de kara az çok demede. Hallet şu tatil işini :)