Öğretmene yapılan saldırıya Bursa'da büyük tepki

Öğretmene yapılan saldırıya Bursa'da büyük tepki

Bursa’da eğitimcilere şiddet durmuyor. Geçtiğimiz günlerde Nilüfer’de okul müdürü ve müdür yardımcısına yapılan silahlı saldırının üzerinden bir hafta geçmeden bir şiddet olayı da Mudanya’da meydana geldi. Mudanya İkbal Betül Ali İhsan Çilingiroğlu Ortaokulu’na gelen 5 veli, Okul Müdürü Ramazan Erkoç’u darp ederek yaraladı. Şahıslar okuldan polis zoru ile çıkarılırken; olayı duyan eğitim çalışanları ve sendikalar tepki gösterdi. Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi öncülüğünde okul önünde toplanan Türk Eğitim-Sen Bursa 1 ve 2 Nolu Şubesi, Eğitim-İş Bursa Şubesi, Eğitim-Sen Bursa Şubesi gerçekleştirdikleri eylemle menfur saldırıyı hep bir ağızdan kınadı. Eğitim çalışanları ve sendika üyeleri ellerindeki dövizlerle ve attıkları sloganlarla eyleme destek verdi. 


Eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalı her bakımdan üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkan Vekili Mustafa Sarıgül, “Kim hangi maksatla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınıyoruz. Kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz” dedi. 


Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olduğunun altını çizen Mustafa Sarıgül, “Eğitimci, bilindiği gibi toplum ışık, rol model olan, yol gösteren, ufku genişleterek geleceğe yarınlara hazırlayan bir şahsiyet. Bu bilinçle mesleğini gerçekleştiren okul müdürümüz, yapmış olduğu çalışmayla çocukları kollama ve koruma gayretleri içindedir. Darp eden velilerin kendi çocuklarını dışarıdan farklı ortamlardan korumaya çalışan bir müdüre karşı kalkıp, planlı bir şekilde okula gelip koridorlarda ‘Siz bizim çocuklarımızdan tahrik mi oluyorsunuz sapıklar’ diyerek, iftiralarla saldırma hali kabul edilebilir bir durum değil. Eğitimcilerimiz yarınları hazırlayan insanlar, hem bakanlık yetkililerinden hem de bu iş takip eden güvenlik yetkililerinden ve yargıdan adaletli bir sonuç talep ediyor ve bekliyoruz. Dolayısıyla sonuca götürebilecek çalışmaların takipçisiyiz. Her zaman eğitimcilerin yanında olduğumuz gibi özellikle böylesine haklı bir durum içinde de onların yanındayız. Kurum müdürümüze geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; tüm sendikalarla birlikte böylesine bir vahim olaya karşı hep birlikte tepkimizi göstererek ifade ediyoruz” şeklinde konuştu. 
Eğitimciye karşı bakanlığın acil eylem planı hazırlaması gerektiğini ifade eden Türk-Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Metin Öksüz, “Son yıllarda eğitimcilere yapılan şiddetin büyük artış gösterdiğini, neredeyse eğitim ve bilim yuvalarında her gün eğitimcilerin sözlü ya da fiziksel saldırıya uğradığı bir yer haline geldiğini hep birlikte görüyoruz. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bu içler acısı ve düşündürücü manzarayı adeta seyretmektedir, öğretmenleri sahiplenmemektedir. Öğretmene yönelik şiddet için acil eylem planı hazırlamalıdır. Bakanlığın bunu hazırlamamış olması da üzüntümüzü bir kat daha artırmaktadır. Bir an önce bakanlığa öğretmenin itibarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Yaralanan eğitimci arkadaşımıza Türk Eğitim-Sen olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi. Eğitim-İş Bursa Şube ve Eğitim-Sen Bursa Şube Başkan Vekilleri yaptıkları açıklamalarla olayı kınayarak, gereğinin yapılması hususunda yetkilileri göreve davet etti.