Öğretmenler Halay Çekerek Günlerini Kutladı

Öğretmenler Halay Çekerek Günlerini Kutladı

Şırnak’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde öğretmenler halay çekerek günlerini kutladı.
Şırnak Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan tören, İl Kültür Merkezi’nde devam etti. İl Kültür Merkezi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Tören mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle, program devam etti. Programda öğretmenler giydikleri yöresel kıyafetlerle, halk oyunları oynadı. Oynanan oyun büyük beğeni topladı.
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Zonguldaklı Aslı öğretmen, "Ben halay oynamayı Beytüşşebap’ta öğrendim. Buraya ilk atandığım yerde. Beraber çalıştığımız öğretmenler yardımcı oldu bize. Oyunumuzu sergiledik, inşallah beğenilmiştir" dedi.
Özlem Bilge adlı öğretmen ise, "Hepimiz öğretmeniz, farklı farklı memleketlerden geldik. Şırnak’taki çocuklarımıza hem faydalı olmak bunu yanı sırada öğretmen olarak böyle bir etkinliğe katıldığımız için çok mutluyuz. Gurur duyduk, inşallah bizi izleyenlerde bizimle aynı duyguyu paylaşıyordur" diye konuştu.
Şırnak TOKİ İlkokulu öğretmenlerinden Gamze Didik de, "Böyle bir organizasyonda yer almaktan çok mutluluk duyuyorum. Buranın yöresel oyununu oynamaktan aynı zamanda büyük haz duydum ve öğrendiğim için birikimlerimi başka yerlere taşıyacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Programa Şırnak Vali Vekili Mustafa Akgül, 23. Jandarma Sınır tümen Komutanı tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı M .Akif Dönertaş, İl Jandarma Alay Komutanı Mustafa Sakaoğlu, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.