Öğretmenlerden 2 Günlük İş Bırakma Eylemi

Öğretmenlerden 2 Günlük İş Bırakma Eylemi

Eskişehir’de, KESK’e bağlı Eğitim Sen üyeleri, savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 2 günlük iş bırakma eylemine başladıklarını açıkladılar.
Sağlık İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen Eğitim Sen üyeleri ve desteleyen demokratik kitle örgüt temsilcileri burada bir açıklama yaparak, toplumun her kesimini sağduyulu davranmaya davet ettiler. Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir, yaptığı açıklamada, tüm duyarlı kesimleri demokratik tepkilerini yükseltmeye ve katliamı durdurmaya çağırdı. Emperyalist güçlerin Ortadoğu coğrafyasını kendi çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırma ve yeni sömürge alanları oluşturma politikasının halklara yine yıkım, ölüm ve trajedi getirdiğini vurgulayan Demir, “Kontrol ettiği alanlarda Hristiyanları, Şiileri, Ezidileri, Türkmenleri, Kürtleri farklı inanç gruplarını, özetle kendi ilkel anlayışı dışında kalan herkesi acımasızca katleden, kadınlara karşı savaş açan IŞİD ile mücadele bir insanlık mücadelesidir” dedi.
Kobani’nin 23 gündür uluslararası bir çete örgütü olan IŞİD’in kuşatması altında olduğunu anımsatan Eğitim Sen Şube Başkanı Serkan Demir şunları söyledi:
“Dünyanın gözleri önünde Kobane’de binlerce sivil IŞİD’in katliamı ile karşı karşıya kalmıştır. IŞİD’e karşı halkların verdiği mücadele, insani değerleri, barışı, bölgede yaşayan tüm halkların özgürlüklerini savunma mücadelesidir. Emekçiler, savaş politikalarından yana olamaz, Kobani’de ölüm-kalım mücadelesi veren insanlığın katliamına sessiz kalamaz. Halkın çetelere karşı demokrasiye ve insanlık onuruna sahip çıkmak için gösterdiği tepkilere karşı yapılan bu saldırılar asla kabul edilemez. Eğitim Sen olarak bu saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız. Sadece Kobani’ye değil, insanlığın en temel değerlerini savunduğumuzu göstermek için, bir kez daha savaş politikalarının ağır bedelini ödememek için 8-9 Ekim tarihlerinde iki gün tüm Türkiye çapında iş bırakıyoruz. Savaşadır tavrımız, insanlık safımız.”