ÖĞRETMENLERE TOPLU TAŞIMA İNDİRİMİ

ÖĞRETMENLERE TOPLU TAŞIMA İNDİRİMİ

Öğrenciler için otobüslerde ve raylı sistemde toplu taşıma ücretini 1 liraya indiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şimdi de öğretmenlerin ödediği ücrette indirim yaptı. Öğretmenler, 2 Şubat 2015’ten itibaren şehir içinde otobüslerde ve metroda 1 buçuk lira ödeyecek.
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nce (UKOME) alınan yeni karara göre; öğretmenler, şehir içi toplu taşımadan 1 buçuk liraya yararlanabilecek. Daha önce öğrenciler için şehir içi toplu taşıma ücretini 1 liraya indiren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, zor koşullar altında ve çok önemli bir görevi yerine getiren öğretmenleri de unutmadı ve 1 buçuk liraya toplu taşımadan yararlanmalarını sağladı.
ÖĞRETMENLERİMİZ KUTSAL BİR GÖREVİ YERİNE GETİRİYOR
Öğretmenlerin kutsal bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Sözlü, “Çocuklarımızı, geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin zor koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ve büyük fedakarlıklarla çalıştığını biliyoruz. Onlara, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak küçük de olsa bir katkı yaparak, toplu taşımaya ödedikleri paranın azalmasını sağlamayı hedefledik. Daha önce öğrencilerimiz için toplu taşıma ücretini 1 liraya indirmiştik. Şimdi de öğretmenlerimiz için ücreti 1 buçuk liraya indirerek, toplu taşımadan daha ucuza yararlanmalarını sağlamak adına gerekeni yaptık” dedi.
KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ ELEKTRONİK KART
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni ücret tarifesi ve kişiselleştirilmiş elektronik kart sistemiyle ilgili şu bilgiler verildi:
“Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararları ile öğrenci ve öğretmenler için yeni ücret tarifeleri belirlenmiştir. Ücret değişikliğiyle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin, indirimli seyahat edebilmeleri amaçlanmıştır. Raylı sistemde ve otobüslerde öğrenci, öğretmen ve sivil yolcuların ayırt edilebilmeleri için öğrenci ve öğretmenlere kişiselleştirilmiş elektronik kart verilmesi planlanmıştır. Öğrencilerin ve öğretmenlerin elektronik kartlarını alabilmeleri için Yolcu İşlem Merkezi’ne (Metro İstiklal İstasyonu-Seyhan Belediyesi yanı, D-400 üzeri) başvurmaları gerektiği bildirildi. Kartların dağıtım işlemlerinin başlangıç tarihi 2 Şubat 2015 olarak öngörüldü.
Öğrencilerden istenen belgeler ise şöyle:
Öğretim yılına ait öğrenci belgesi, 1 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı ve fotokopisi.
Öğretmenlerden istenen belgeler: Görev belgesi, 1 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı ve fotokopisi.
Dağıtım zamanı: Hafta içi 08:00-17:00 saatleri arası
Dağıtım Yeri: İstiklal İstasyonu yanında bulunan Yolcu İşlem Merkezi.
Kart alan öğrenciler ve öğretmenler kimlik kartı gösteriminde bulunmak zorunda kalmayacak.’’