Oğuz: “okul, Kulüp Ve Aile Dayanışmasıyla Voleybolda Patlama Yaşıyoruz”

Oğuz: “okul, Kulüp Ve Aile Dayanışmasıyla Voleybolda Patlama Yaşıyoruz”

Voleybol Federasyonu Adana İl Temsilcisi Yusuf Cemil Oğuz, okul, kulüp ve aile dayanışmasıyla voleybolda patlama yaşandığını söyledi.
Oğuz, voleyboldaki başarıyı, müsabakaların Menderes ile Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda yapılmasını sağlayan, malzeme ve diğer sorunların çözümüne destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’nin büyük payının bulunduğunu kaydetti.
Hakem ve antrenör eğitimine büyük önem verdiklerini, 54 hakemin içinden A, B ve C Klasmanında 3’er hakemlerinin bulunduğunu, deplasmanlı ligde maç yönettiklerini ifade eden Oğuz, şöyle devam etti:
“Kendim uzun yıllar üst düzeyde voleybol oynadım, hakemlik ve antrenörlük yaptım. Voleybol ailesini yakından tanımam büyük avantaj. Geçmiş dönemlerde Başta Güney Sanayi Spor Kulübü olmak üzere, Çukobirlik ile SASA Spor’un başarılarını yakalamaya çaba gösteriyoruz. Okul, kulüp ve aile dayanışmasıyla voleybolda patlama yaşıyoruz. 70 kadar okul takımının yanı sıra 24 kulübümüzün müsabakaları yoğun geçiyor. Bunun yanı sıra 6 kadın, 7 erkek takımı bölgesel ligde kentimizi en iyi şekilde temsil ediyor. Yakın hedefte kadın ve erkeklerde birinci ligde takımımız olmasını sağlayacağız.”
Oğuz, profesyonel futbol liginde mücadele eden Adanaspor ile Adana Demirspor’un geçmiş yıllarda olduğu gibi voleybol şubelerini faaliyete geçirmelerini beklediklerini, özellikle müessese, kamu kulüplerinin voleybola önem vermelerini istedi.