Oktay Vural "Burası Kandil değil!"

Oktay Vural "Burası Kandil değil!"

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Dün Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda karşıt gruptan öğrenciler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Fırat Çakıroğlu’nu anarak sözlerine başlayan Vural, “Cennet bakışlı kardeşimin mekanı cennet olsun” dedi.

Üniversitelerde PKK’nın gençlik yapılanması tarafından okula giden gençlerin terörize edildiğini savunan Vural, “Bunları defalarca dile getirdik. Bunlarla ilgili çadırlar kuruluyor. Yani burası Ege Üniversitesi. Terörist başının resimleriyle günler düzenleniyor. Burası Kandil değil Ege Üniversitesi. Türk bayrağı taşıyan öğrenciler saldırıya uğruyor. Kimlik kontrolü yapmaya kadar cesaret edenler kalabalık, gruplar halinde saldırmakta, emniyet duyarsız kalmaktadır” ifadelerinin kullanırken, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi önünde, terörist başı Abdullah Öcalan’ın afişlerini açan grubun fotoğraflarını gösterdi.

OLAY ANI

Fırat Çakıroğlu’nun hayatını kaybettiği olayı anlatan Vural, “Fırat’ın formasyon derslerinde imza atması gerekiyor. Bu olay meydana gelmeden önce darp ediliyor. Tekrar fakültede imza atıyor. İmza attıktan sonra Edebiyat Fakültesi’nden çıkarken, organize bir grup saldırıyor. Bu gruptan kaçanlardan birkaç kişi Fırat’ı kantinde bıçaklıyor” dedi.

“KİMLİK KONTROLÜ YAPILIYOR”

Ege Üniversitesi’nde daha önce meydana gelen olaylardan da örnekler veren Vural, şöyle konuştu; “18 Kasım 2013 tarihinde Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’ne giren 3 kişi, baskı ve şiddet yoluyla kütüphaneden alınıyor. Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’ne getiriliyor. Rehin tutuluyor. Kimlik kontrolü yapılıyor. ‘Sen misin Apo’ya karşı olan?’ diye yapılıyor. Burası Kandil değil burası Ege Üniversitesi. Ondan beri sınavlara giremiyorlar.”

Fırat Çakıroğlu’nun okuldan atılmamak için formasyon dersine imza atmaya gittiğini anlatan Vural, “Kan kaybından ölüyor. Kampus içerisinde hastane herhalde 700-800 metre. 16.50’de arandığı ambulansın geldiği saatin 17.30 olduğu söyleniyor. Bu nasıl bir şeydir ki beş ambulans birlikte geliyor. Birbirini mi bekledi bunlar?” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE DE HEDEF ALINDI”

Dün çıkan olaylarda hayatını kaybeden Fırat Çakıroğlu’nun daha önce de hedef alındığını söyleyen Vural, “Fotoğrafları üniversitenin çeşitli yerlerine asılıp hedef gösterildi. 22 Ekim 2014 tarihinde ‘Ege’de faşist provokasyon var. O havaya kaldırdığını sopayı tutan ellerden de, o en öndeki beyaz gömlekli Tarih 4. sınıf öğrencisi sınavlara polis korumasıyla giden reis Fırat Çakıroğlu’ndan da soracak hesabımız’ var diyor. Öğrenci toplulukları Türk bayraklarıyla yürüyor sadece” ifadelerini kullandı.