Oktay Vural sert konuştu

Oktay Vural sert konuştu

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında Genel Kurul’da yaşanan kavga ile ilgili fotoğraflar gösteren Oktay Vural, MHP ve AK Partili milletvekilleri arasında kavga çıktı iddialarını eleştirdi. AK Partili milletvekillerinin kendilerine saldırdığını iddia eden Vural, “Türkmenlere ve Filistinlilere yapılan zulmün hesabını sormak isteyen MHP’li milletvekillerine AK Partili milletvekillerinin saldırısı vardır. Tek taraflı saldırı vardır” ifadelerini kullandı.

Kendilerine saldıranların cevaplarını aldıklarını söyleyen Vural, “Fark etmez kaç kişi gelirse gelsin, MHP’li milletvekillerinin korkutulamayacağını ortaya koymaya kararlıyız. Bu meselenin bir kavga değil, bir saldırı olduğunu, sebebinin MHP’nin IŞİD konusunda, İsrail konusunda ortaya koyduğu tavır olduğunu görüyoruz. Bu saldırının altında yatan bir diğer sebep ise, TBMM’de milletvekillerinin sahte oy pusulası kullanıldığını ortaya çıkartmamızdır” diye konuştu.

Siyasi partilerin altına imza attığı deklarasyonun yayınlanmasından sonra MHP grubunun Meclis çalışmalarına katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Vural, “MHP olarak biz milletin hakkını koruma irademizi TBMM’de göstermeye devam edeceğiz. MHP olarak bizim siyasi tutumumuzdan ve sözlerimizden IŞİD ve İsrail zulmünü benimseyenler varsa bunlar rahatsız olmaya devam edecekler. MHP olarak Meclis görüşmelerinde söz hakkımızı kullanmaya, sözümüzü söylemeye kararlılıkla dile getirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Vural, her türlü şiddete karşı olduklarını da vurgulayarak, “MHP olarak biz şiddeti bir araç olarak kullanan zihniyeti reddediyoruz. MHP olarak, milletimizin hakkını hukukunu dile getirmeye devam edeceğiz. Bu irademizi ifade etmek üzere her türlü şiddet girişimini kınıyoruz, şiddet girişiminin aslında acziyet olduğunu belirtmek istiyorum. AK Parti grup başkanvekilleri de şiddeti kabul etmediklerini ifade etmişlerdir. Meclis Genel Kurulu’nda böyle bir tablonun yaşanmasından herkes rahatsız olmalıdır. Kimseden özür diye bir şeyimiz yok. MHP’ye böyle bir saldırı olmuştur, bu saldırıyı yapanlar o çerçeve içinde cevabı almışlardır. MHP olarak hiçbir zaman birilerinden bir beklenti içinde değiliz, herkes kendi görevini yapacak. Biz gözümüzü budaktan, sözümüzü dudaktan sakınmayız” dedi.