Okul Kantinlerinde Devrim Gibi Karar

Okul Kantinlerinde Devrim Gibi Karar

Adana Kantinciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Tunç, okul kantinlerinde Bilim Kurulunun tavsiye ettiği yiyeceklerin satılacağını bildirdi.
Ahmet Tunç, yaptığı açıklamada yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul kantinlerinde Sağlık Bakanlığının obezite ile yaptığı mücadele doğrultusunda yine bakanlığın desteklemiş olduğu uzman diyetisyenlerin kontrolünde sağlıklı beslenme menüsü hazırlandığını ve kendilerinin de bunu uygulayacaklarını belirtti.
Tunç, Adana Halk Sağlığı Müdürü Dr.Alper Acil ile yaptıkları görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını ve bu konunun özellikle ve titiz bir şekilde tüm kantinlerde uygulamanın sürdürülebilmesi için ortak çalışma içinde olacaklarını söyledi.
Gıda sektöründen, okul kantinlerinde satılmak üzere Bilim Kurulu’nun tavsiye ettiği protein, yağ, karbonhidrat, vitamin, mineral kombinasyonunu sağlanarak hazırlanmış üretim yapmalarının istendiğini vurgulayan Tunç şunları kaydetti:
“Üretimi yapacak olan firmaların ilk dört sınıf için 150 kaloriyi geçmeyen, daha üst kademeler içinde250 kaloriyi geçmeyen ambalajlı ürünler üretmeleri istenerek aksi takdirde okul kantinlerinde satılmasına izin verilmeyeceği bildirildi.
Bizde aynen bu alınan kararlara katılıyor ve okullardaki kantinlerde bakanlığın belirlediği ürünler dışında ürünler satılmayacağını açıklıyoruz.
Ayrıca bizimde bakanlıktan isteğimiz bu ürünlerin ambalajlarına okul kantinlerinde satılabilir ibaresinin de konulmasıdır.
Bu isteğimizin amacı sadece okula giden çocuklar için değil okul dışında da çocukların bunları rahatça alarak tüketebilmelerini sağlayarak sağlıklarına yardımcı olmaktır.
Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı beslenmelerine her yönden yardımcı olabilmektir.”