"okul Müdürü Kız Öğrencinin Elinde Sopa Kırdı" İddiasi

"okul Müdürü Kız Öğrencinin Elinde Sopa Kırdı" İddiasi

Kahramanmaraş’ta bir lise müdürünün, odasına çağırdığı üç kız öğrenciyi darp ettiği ileri sürüldü. Velilerden Sultan Dönmüş, Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu.
26 Kasım 2014 tarihinde Kahramanmaraş’ta bir lisede yaşanan olayda, okul müdürü, iddiaya göre, 9-Z sınıfından T.A., S.Ö. ve E.G.B. isimli kız öğrencileri odasına çağırdı.
Öğrencilerden T.A. fizik dersinden yazılı sınavda oldukları için okul müdürünün odasına geç gittikleri için sıra dayağına çekildiklerini iddia etti.
Okul müdürünün elinde bulunan sopanın ayrıldığı eşinden olan kızı T.A.’nın elinde kırıldığını öne süren velilerden Sultan Dönmüş, savcılığa giderek okul müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.
Sultan Dönmüş, okul binası önünde yaptığı açıklamada, "İşyerinden eve gittiğimde kızım beni telefonla arayarak acilen gelmemi söyledi. Ben de o anda yağmur yağıyordu, araba bulmam da biraz zor oldu. Ben okula geldim, kızım dayak yemiş. Kızıma suçunun ne olduğunu sordum. ’Anne sınav vardı fizik dersinden, öğretmenimiz bitince gidin dedi.’ Müdür bey tekrar çağırttırıyor. ’Ben çağırıyorum neden gelmiyorsunuz’ diyerek eline değnekle vuruyor. Diğer kızlara vuruyor, değnek de benim kızımın elinde kırılıyor. Elinin baş parmağının üstünde ve sınav kağıdında kan izi vardı. Yani müdür bey kızlarımızı, çocuklarımızı namussuzlukla, edepsizlikle suçluyor. Bir şalla okula geliniyor diye suç oluyor. Mesela kızımız bir doktora gidiyor, ailesini arıyor ve deniyor ki ’Kızınız orada burada erkeklerle geziyor, parkta geziyor’ diyor. Bu tür suçlamalarda bulunuyor. Kızımın arkadaşları ve ben kızımın arkadaşlarının ailesi de aynı şekilde bu durumdan şikayetçi. Biz de savcılığa dilekçe verdik. Bu durumdan dolayı müdür hakkında yapılması gereken ne ise yapılsın istiyorum" dedi.
Okul müdürü tarafından darp edildiğini iddia eden T.A. ise “Değnek elimde kırıldı, hala izi duruyor. Fizik yazılısında iken o anda öğretmenimiz göndermedi. Sonra ısrarla tekrar çağırttırdı ve mazeretimizi dinlemeden odasında değnekle bize şiddet uyguladı. Benimle beraber iki arkadaşım daha da şiddet gördü. Bizi disipline vermek istedi. Haksız yere suçlandık. Ailelerimize, namusumuza ve şerefimize laf getirerek kendisini haklı çıkarmaya çalıştı. Ailelerimiz tabii ki de inandı. Hangi müdür yalan söyler ki diye. Odasına iki dakika geç kaldık diye şiddet uyguladı. Öğretmenimiz sınavda olduğumuz için göndermedi. Israrla çağırmasına rağmen gittik, bizim mazeretimizi dinlemeden direk şiddet uyguladı. Şiddete psikolojim o kadar bozuldu ki okula gelmek istemiyorum. Artık okula gelmekten korkuyorum. Okuldan soğudum. Bu müdür sayesinde okuldan soğudum, okula gelmek istemiyorum" diye konuştu.
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, olaydan haberinin olmadığını belirterek, konuyu araştıracaklarını söyledi.