Okul Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Okul Servis Şoförlerine Eğitim Verildi

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından Niğde’de okul servis taşımacılığı yapan servis şoförlerine eğitim verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yılda 2 defa olmak üzere tüm servis şoförlerine eğitim verilmesi konusunda yapılan programda 130 servis şoförü bilgilendirildi. Servis araçlarında araç takip sisteminin olduğunu belirten Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Altan şoförlere yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Eğitimde öğrencilerin taşınmasında velilerimiz çocuklarını sizlere emanet ediyor. Tabi sizinde üzerinize düşen bazı görevleriniz var. Her anne ve babanın elinden aldığınız çocukları sağ salim bir şekilde çocukları okullarına götürüp, yine aynı şekilde tekrar aynı araçlarla çocukları evlerine teslim ediyorsunuz. Bu eğitim ve öğretim yılında herhangi bir kaza bela olmadan birinci dönemi kapattık. İkinci dönem de yine aynı şekilde kazasız, belasız sağ salim çocuklarımızı taşıyacaksınız. Bu işi yaparken de aynı zamanda sizlerde anne babasınız, çocuklarımızı kime emanet ettiğimizi, emanet ettiğimiz şoförler bizim emanetimizi nasıl koruduğunu ve nasıl korunması gerektiğini biliyorsunuz. Yani hem velisiniz hem de şoförsünüz. Diğer yandan Türkiye’de örnek olarak gösterilen araç takip sistemi ile veliler ve Milli Eğitim müdürlüğü olarak takip ediyoruz.”
Konuşmadan sonra Trafik Tescil ve Denetleme Şube müdürlüğü Baş Polis Memuru Akif Çimener, servis şoförlerine sinevizyon eşliğinde trafikte uyulması gereken kurallar hakkında önemli bilgiler verdi.