Okul yaptırmak için evini sattı

Okul yaptırmak için evini sattı
Hatay'ın İskenderun ilçesinde törenle hizmete açılan Naciye- Suna-Oktay Tekin İlkokulu’nun açılışını Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz gerçekleştirdi.

Törende yaptığı konuşmasında okulun büyük bir fedakarlık ile yapıldığını söyleyen Vali Lekesiz,“Naciye Hanımefendi eşini kaybettiğinde kızları Suna hanım henüz ortaokulda ağabeyi Oktay bey liseli yılların başındaydı. Naciye teyze Anadolu'da birçok örneğini gördüğümüz gibi çocuklarını muhtaç etmemek için gecesini gündüzüne katıp dikiş dikip çocuklarını okutmaya çalışan ve 'Bizim çocuklarımız okursa daha güçlü bir Türkiye müreffeh bir Türkiye olur' diye zamanından, rahatından, sağlığından feragat eden bir teyzemiz. Emekleri boşa gitti mi? Çok şükür boşa gitmemiş kızı Suna hanımefendi öğretmen olmuş şimdi emekli. Oğlu Oktay bey de okumuş profesör doktor olmuş Amerika'da hala çalışmalarına devam ediyor. Bu aile evlerini satarak ellerinde avuçlarında ne varsa bu okulu yaptı" dedi.

Suna Tekin'in kolunda bir tane bileziği olmadığını söyleyen Vali Lekesiz, "Bileziklerini satarak yaptı. Değerli hocamız Prof. Dr Oktay Tekin beyefendi de maaşından biriktirdikleri ile katkıda bulundu. Yetmedi kredi çekti onunla yaptırdı. 'Maaşımdan nasıl olsa öderim' dedi. Bu üç değerli insana içten, yürekten, gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Lekesiz, konuşmasının ardından Naciye Düzen’e teşekkür ederek plaket takdiminde bulundu. Okulun ilk ders zilini de çocukların teyze olarak tanıdığı Naciye Düzen çaldı.