Okullar o 2 ilçede tatil edildi

Okullar o 2 ilçede tatil edildi
Aşırı yağışların olması nedeniyle Antalya'nın Demre ve Kaş ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün yağışın şiddetini artıracağına yönelik tahminlerinin ardından Demre ve Kaş ilçelerinde okullar tatil edildi. Demre ve Kaş'ta kaymakamlıkların kararıyla eğitime 1 gün ara verildiği açıklandı.

Kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Marmara'nın doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Mersin, Zonguldak ve Düzce çevrelerinde kuvvetli, Muğla ve Antalya çevreleri ile Burdur'un güney ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın; Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege kıyıları, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, Çeşme çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesiminde kuvvetli olarak (30-60 km/saat), Antalya Körfezi'nde yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir.

Toz taşınımı uyarısı

Güneydoğu Anadolu'nun batısı (Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa) ve Hatay çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (10)

İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların; öğle saatlerinde Anadolu Yakası'nda yerel olarak
kuvvetli olması bekleniyor.(12)

İzmir: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; sabah saatlerinde il genelinde, öğle saatlerinde güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(15)

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (18)

Antalya: Çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların; sabah ve öğle saatlerinde il genelinde çok kuvvetli ve yer yer aşırı olması bekleniyor (18)

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde iç kesimi ile zamanla il geneli yağmur ve sağanak yağışlı (15)

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (17)

Erzurum: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli (6)

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı, sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli (13)

Yağış heyelana neden oldu

Muğla’da üç gündür devam eden sağanak yağış sonrası kırsal kesimlerde heyelan oluştu. Yağış nedeniyle mahallelere kısa süreliğine ulaşım kapanırken, Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışma başlattı.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Marmaris Karacasöğüt Mahallesi Ovacık Mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle kapanan yollara müdahale ederek tekrar ulaşıma açtı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hida Kılıç, “Kış aylarında yağışlarında artmasıyla böyle olayların sıklıkla yaşandığı Muğla’da ekiplerimiz hazır bekletiliyor. İhbar yapılan her bölgeye en kısa zamanda müdahale ediyoruz” dedi.