Ölçü Aletleri Muayenelerinde 28 Şubat Son Gün

Ölçü Aletleri Muayenelerinde 28 Şubat Son Gün

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, esnaf ve sanatkarları uyararak ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin Şubat ayı sonunda sona ereceğini bildirdi.
3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu hükümlerine göre, ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanmasının zorunlu olduğunu anımsatan EDESOB Başkanı Emin İnağ, "Damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayeneleri için belediye ölçü ve ayar memurluklarına müracaat edilmesi ve muayene gününü belirleyen bir belge alınması şarttır. Söz konusu belge, ölçü aletinin muayenesi yapılıncaya kadar muhafaza edilerek ilgililere ibraz edilmelidir" dedi.
Periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyen üyelerin, daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı idari ve cezai işleme tabi kalacaklarını belirten İnağ, "Üyelerimizin faaliyetlerinde kullanılan ve damga süresi dolmuş her türlü ölçü ve ölçü aletinin muayene ve damga işlemlerinin yapılması için muayene beyannamelerini en geç 2 Mart 2015 tarihine kadar belediyelerimizin ölçüler ve ayar memurluklarına vermeleri gerekmektedir" dedi.