Öldüğü 15 yıl sonra anlaşıldı

Öldüğü 15 yıl sonra anlaşıldı

1926’da doğan Isabel Rivera Hernandez adlı kadın 1965’te bir apartmana taşındı. Juan Molina Munoz adlı mimarla birlikte yaşıyordu. Munoz’un apartmanda yöneticilik yaptığı dönemde çiftin komşularıyla arası açıldı. Munoz’un ölümünün ardından yalnız kalan kadın, bir tek kapıcıyla iletişim kuruyordu. Binaya interkom sistemi kurulunca kapıcı da kovuldu.

Banyoda ölmüş

Isabel Rivera Hernandez en son Eylül 2004’te görüldü. Tüm masrafları için otomatik ödeme talimatı verilmişti. Aidatı, faturası tıkır tıkır ödeniyordu. Kimse de nerede olduğunu sormuyordu. Sonunda yeğeni, bir dava için kadına ulaşmak istediğinde itfaiyeciler evine balkondan girdi. Kadın banyoda doğal sebeplerden ölmüştü. Üstelik öleli 15 yıl olmuştu.

Mumyalaşmış halde bulundu

Banyodaki nemli ortam ve havalandırmanın iyi çalışması nedeniyle ceset bozulmadan mumyalaşmış, bu nedenle kokmamıştı. Kadının komşularından Emilio Munoz “Faturaları ödendiği için yaşadığını düşündüm” dedi. Apartmanın altındaki bankanın yetkilisi “Faturaları ödenmesine rağmen hiç günlük harcama olmamasından şüphelenip evine gitmiştim. Ama kapı açılmayınca umursamamıştım” dedi.

8 yıl sonra bulunmuştu

Bu ayın başında Almanya’da 7 katlı binada çıkan yangının ardından güvenlik gerekçesiyle binayı tahliye eden itfaiye, 8 yıl önce ölen Heinz H.’nin (59) cesedini bulmuştu. Heinz H.’nin faturaları da otomatik ödemede olduğu için kimse öldüğünden şüphelenmemişti.