Öldürüp karşısında sigara içerim!

Öldürüp karşısında sigara içerim!

Kendisini aldattığından şüphelendiği eşi ile sevgilisinin konuşmalarını cep telefonuna indirdiği bir programla dinleyen koca yargılanmaya başladı. Kayınvalidesi mahkemede "Kızımın yanlışını görürse öldürüp, karşısında sigara içeceğini söylemişti" dedi

Adana'da geçtiğimiz eylül ayında kendisini aldattığından şüphelendiği güvenlik görevlisi eşi Halime Yelmez'i (44) elleriyle boğarak öldürdüğü iddia edilen 47 yaşındaki Hasan Yelmez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başladı. Cumhuriyet savcısının 'boşanabilirdi, haksız tahrik uygulanmaz' diyerek indirim uygulanmamasını istediği Yelmez, "Kendimi kaybedip, boğazını sıktım. Amacım öldürmek değildi. Boşanmayı planlıyordum. Pişmanım" dedi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık Yelmez, 7 sayfalık savunma dilekçesi verdi. Savcılıktaki ifadesinde, "Olay akşamı telefonla görüşmelerini dinlediğim sırada eşimin o şahısa 'gözlerine baktığım zaman yaşadığımı anlıyorum' şeklinde sözlerini duyunca dünyam yıkıldı" diyen Yelmez, mahkemedeki savunmasında çok sevdiği 14 yıllık eşinin çalışmaya başladıktan sonra kendisine karşı tavrının değiştiğini, ilgisiz olduğunu söyledi. Yelmez, "Şüphelenince telefonuna program yükleyip, çalışma arkadaşı M.S. ile ilişkisi olduğunu öğrendim ve emin oldum. Amacım, sesli ve görüntülü delil toplayıp, boşanmaktı. Olay günü evde iken, beni aldatıp, aldatmadığını sordum. Önce inkar etti ama mesajları söyleyince aldattığını itiraf etti. Hakaret edince tokat vurup, boğazını sıktım. Çok pişmanım" diye konuştu.

CESEDİ BAŞINDA 20 DAKİKA BEKLEDİ

Eşinin hareketsiz kalmasından sonra kalp masajı ve suni teneffüs yaptığını anlatan Yelmez, "Dünyam kararmıştı. Eşimin başında ‘Niye bana ihanet ettin' dedim. 20 dakika bekledikten sonra durumu polise bildirdim. Çok pişmanım. Vicdan azabı çekiyorum" diyerek kendini savundu.

"ÖLDÜRÜR KARŞISINDA SİGARA İÇERİM"

Öldürülen kadının annesi Aliye İnal, damadının aşırı kıskanç olduğunu belirterek, "Olaydan önce bana ‘Kızının yanlışını görürsem öldürür, karşısında sigara içerim' demişti" diyerek şikayetçi oldu.

KADINLARDAN DESTEK

Toplumda infial yaratan cinayetle ilgili Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi ve Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Kadına Şiddete Hayır Komisyonu üyesi avukatlar da müdahil olmak istedi. Mahkeme, Halime Yelmez ile ilişkisi olduğu ileri sürülen M.S.'nin zorla getirilmesini, çiftin kızları H.Y. ile A.Y.'nin dinlenmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi. Müdahil olmak isteyen avukatların talepleri gelecek celse değerlendirilecek.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay 7 Eylül 2014'te Atakent Mahallesi'nde Yelmez çiftinin evinde meydana geldi. Forklift operatörü Hasan Yelmez, Suriyelilerin kaldığı kampta özel güvenlik görevlisi olarak çalışan eşi Halime Yelmez'in kendisini aldattığından şüphelenince cep telefonuna program indirdi. Eşi ile ilişkisi olduğundan şüphelendiği iş arkadaşı M.S.'nin görüşmeleri ve mesajlaşmalarını takibe aldı. 7 Eylül'de gece saat 02.30'da tartıştığı karısını elleriyle boğarak öldürdü. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan M.S., öldürülen Halime ile duygusal ilişki içinde olduklarını, arkadaşının evinde kısa süreli öpüşüp seviştiklerini söyledi.

SAVCI: TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMAZ

Cumhuriyet Savcısı, katil zanlısı koca hakkında hazırladığı iddianamede "...kocanın aldatılma iddialarını mahkeme önünde yasal yollardan kanıtlaması ve boşanma imkanı mümkün iken, özel bilgi ve beceri gerektirecek şekilde teknik takibe alması, senelik iznini bu işe sarf etmesi, bu nedenlerle eşe karşı tasarlanarak işlenen bu cinayetin haksız tahrik altında işlenmediği, aksine adım adım planlanarak soğukkanlılıkta işlendiği anlaşılmıştır" diyerek tahrik indirimi uygulanmamasını istedi.