Ölü ele geçirilen PKK'lının cenazesi Suriye'ye götürüldü

Ölü ele geçirilen PKK'lının cenazesi Suriye'ye götürüldü

Amanos kırsalında Antakya Orman İşletme Şefliği'ne ait bir arazözü durduran 3 teröristle özel harekatçılar arasında çıkan çatışmada biri ölü olarak ele geçirilirken, diğer 2'si kaçtı. Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderilen teröristin cenazesi otopsinin ardından morga kaldırıldı. Üzerinden kimlik çıkmayan teröristin Suriye vatandaşı Yahya Şükrü Kuyto olduğu tespit edildi. PKK'lının Suriye'nin Afrin bölgesinde yaşayan babası perşembe günü Adana'ya geldi. Morga giren baba Şükrü Hasan Kuyto, oğlunun cesedini teşhis etti.
Oğlunun 4 yıl önce terör örgütüne katıldığını söyleyen Şükrü Hasan, "1,5 yıldan beri ne bir haber, ne bir telefon irtibatı kurulamadı. Hayatından ümidimizi kesmiştik. 3 gün önce Suriye'de Kürtçe yayın yapan bir televizyon kanalından oğlumun çatışmada öldüğünü öğrendim. Kalkıp teşhis etmek ve cenazesini almak için Adana'ya geldim" diye konuştu.
İşlemlerin tamamlanmasının ardından morgdan alınan teröristin cesedi, HDP üyeleri tarafından Mersin'in merkez Akdeniz Belediyesi'ne ait cenaze aracına yerleştirildi. Yahya Şükrü Kuyto'nun cesedi Suriye'ye çıkış yapmak üzere Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı'na götürüldü.