Ölü fareler yüzünden komşusunu öldürdü!

Ölü fareler yüzünden komşusunu öldürdü!

Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Çiçek ve tarafların avukatları katıldı. Tavşancı ailesinin avukatı Fatih Ardıç, sanık Abdullah Çiçek için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden gönderilen, akli dengesinin yerinde olmadığına ilişkin rapora itiraz etti.

Sanık hakkında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden, "bipolar bozukluk" yaşadığına dair rapor olduğuna işaret eden Ardıç, "Raporlar arasında çelişki vardır. Bu çelişkinin giderilmesi için son makam olan Adli Tıp Kurumuna gönderilmesini ve yeniden rapor aldırılmasını talep ediyorum" dedi.

"RAPORU VAR TUTUKSUZ YARGILANSIN"

Çiçek'in avukatı Gizem Kumbul ise raporun yeterli olduğunu savundu. Raporun, müvekkilinin lehine geldiğini belirten Çiçek, "Müvekkilim hakkında ceza ehliyetinin olmadığına dair rapor gelme ihtimali yüksektir. Bu yüzden tutuksuz yargılanmasını talep ederim" diye konuştu. Mahkeme, Abdullah Çiçek'in akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Başkanlığına sevk edilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, Çiçek'in 3 haftayı geçmemek üzere gözlem altına alınmasına da karar vererek, duruşmayı erteledi.

OLAY


Antalya'da yalnız yaşayan 27 yaşındaki Abdullah Çiçek, 29 Aralık 2014 tarihinde kendisine her gün yemek veren komşusu 66 yaşındaki Zeliha Tavşancı'yı, "Evime ölü fareleri sen mi koydun?" diyerek sokak ortasında 20 kez bıçaklamıştı. Tavşancı'nın hayatını kaybettiği olayın ardından Çiçek, tutuklanmıştı.