Ölüm yeleklerinden sonra ölüm botları!

Ölüm yeleklerinden sonra ölüm botları!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından insan kaçakçılığına yönelik çalışmalar kapsamında; 8 Ağustos ile 25 Ekim 2015 tarihleri arası 17 operasyon yapıldı. Operasyonlarda; 604 Suriye, 56 Irak ve 1 Sudan olmak üzere 661 yabancı uyruklu şahıs yakalandı. Ayrıca operasyonlarda; 406 can yeleği, 118 şambrel can simidi, 22 pompa, 22 araç, 1 tabanca, 1 tekne motoru ve 5350 Amerikan doları ele geçirildi. 10'u Suriye uyruklu 40 organizatör tutuklanırken, 4 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İZMİR POLİSİNDEN İNSAN KAÇAKÇILIĞINA DARBE
Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen salı günü İzmir merkezli, Aydın-Didim ve Hatay illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda göçmenlerin yasa dışı yollardan çıkışını organize eden Türk ve Suriye uyruklu şahıslara operasyon yaptı. Polis 13 ev ve 4 iş yerine baskın düzenledi. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 9 bin 325 Amerikan doları ve 550 lira, 2 yapım aşamasında lastik bot, 11 adet kullanıma hazır lastik bot, 1 dizüstü bilgisayar, 2 flaş bellek, 18 cep telefonu ve sim kart, bot yapımında kullanılan 13 el pompası, 9 adet rulo halinde pvc kumaş, 4 elektrikli vakum motoru, 3 adet 21 kilogram poliüratanslı yapıştırıcı, 1 adet 368 metre uzunluğunda halat ip, 19 tahta kürek ele geçirildi.

ÖLÜM YELEKLERİNDEN SONRA ÖLÜM BOTLARI
Şüphelilerin, Bornova'da iki katlı bir iş yeri kiralayıp merdiven altı bot ürettiği tespit edildi. Zanlıların denize dayanaklı olmayan botları, umut yolculuğuna çıkan mültecilere sattığı tespit edildi. Daha önce ele geçirilen dayanaklı olmayan can yelekler gibi botların da dayanaklı olmadığı binlerce mülteciyi ölüm botlarıyla deniz yolculuğuna çıkardıkları ileri sürüldü. Yapılan operasyonda; 12'si Suriye uyruklu 19 şüpheli yakalandı. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.