Ölümü yargıya taşındı

Ölümü yargıya taşındı
Ali İhsan Kara ile 2 yıl önce evlendikten sonra 2 kez düşük yapan Zeliha Kara (40) 3. kez normal yollardan hamile kalarak çocuk sahibi olmak istedi. Kara’nın bu hamileliği sorunsuz geçerek 8. aya kadar geldi. Kara daha önce iki bebeğini düşürdüğü için bu bebeğini dünyaya getirmek için özel muayanehanesi olan kadın doğum uzmanına düzenli olarak gitmeye başladı. 8. aya kadar hamileliğinde hiçbir sorun yaşamayan Kara bundan 1 ay önce yakalandığı grip nedeniyle nefes darlığı çekmeye başladı. Bu nedenle koca Ali İhsan Kara, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanını arayarak, eşinin grip olduğunu ne yapmaları gerektiğini sordu. Kara, "Doktor bana telefonda ’hamilelikte grip olunursa bebeğe zarar vereceği için ilaç kullanılmaz doğal yollardan gribi atlatsın’ dedi. Bizde öyle yaptık ancak eşim sürekli nefes darlığı çekmeye başladı. Doktor bu öneriyi yaptığı için bizde başka bir doktora gitmedik" diye konuştu.

Kara, eşinin o günden sonra zaman zaman nefes darlığı çektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"O gün fazla bir şeyi yoktu. Doktora normal muayene olmaya gittik. Orada birden fenalaştı ve hayatını kaybetti. Ne olduğunu anlayamadık. Ama bu durumda doktorun ihmali olduğunu düşünüyoruz. Benim bebeğim 8 aylıktı onun da hayatı kurtarılabilirdi. Ben hem eşimi hem bebeğimi kaybettim. Doktordan şikayetçiyim bu işin peşini bırakmayacağım sonuna kadar takipçisi olacağım."

Doktor ise basın mensuplarının görüşme talebini kabul etmeyerek, konuyla ilgili gerekli bütün bilgi ve belgeleri il sağlık müdürlüğüne verdiğini söyledi.