Omü’de 35 Yabancı Öğrenciye Türkçe Eğitimi

Omü’de 35 Yabancı Öğrenciye Türkçe Eğitimi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Sırbistan ve Bosna Hersek’ten gelip Türkçe kursuna katılan yabancı öğrencileri ziyaret etti.
OMÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen Yaz Türkçe Kursu’na, bu yıl Sırbistan Novi Pazar Üniversitesi’nden 24, Bosna Hersek Saraybosna Devlet Üniversitesi’nden 11 olmak üzere toplam 35 yabancı öğrenci katılıyor. Yaklaşık 3 hafta sürecek olan ve geçen Pazartesi günü başlayan Türkçe kursuna katılan yabancı öğrenciler her gün sabah 9.30 ve 12.30 saatleri arasında Türkçe eğitimi almaya başladı.
Öğrencileri eğitim aldıkları sırada ziyaret eden OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, eğitim hakkında bilgi aldı. Yabancı öğrenciler ile bir araya gelen Rektör Akan, onlarla bir süre sohbet etti.
Düzenlenen Yaz Türkçe Kursu hakkında açıklama yapan Akan, “Sırbistan Novi Pazar Üniversitesi’nden ve Bosna Hersek Saraybosna Devlet Üniversiteleri’nden gelen öğrenciler var. Bu öğrenciler burada 3 hafta boyunca Türkçe eğitimi alacaklar, bu bölgeyi gezmiş ve tanımış olacaklar. Biz bu programı Balkanlar ve Kafkas ülkeleriyle uzun süredir yapıyoruz. Bundan sonra da devam edecek. Özellikle akraba toplulukları ya da benzer kültürü paylaştığımız, tarihini paylaştığımız topluluklarla Türkçe eğitimini bundan sonra da devam ettireceğiz” dedi.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyen Sırbistan Novi Pazar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amela Lukac Loramic, “Üniversitenin sunmuş olduğu imkanlar karşısında çok memnun kaldık. Özellikle biz ikinci defa bu kursa öğrencilerimizi getiriyoruz ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Sayın Hüseyin Akan bey bütün imkanları bize sunuyor. Ayrıca Türkiye’deki eğitim sitemini öğrencilerimizin görmesi çok çok önemli. Öğrencilerimiz bu eğitimin yanında kültürel ve sosyolojik incelemelerde bulunma imkanı yakalıyor. Bundan dolayı Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.