Omü’lü Hekim Adayları Umke’yi Ziyaret Etti

Omü’lü Hekim Adayları Umke’yi Ziyaret Etti

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nde eğitim gören hekim adayları Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’ni(UMKE) ziyaret etti.
Etkinlik çerçevesinde OMÜ tıp öğrencileri acil durumlarda kullanılan UMKE çantası ve ekipmanlarının kullanılması hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler daha sonra 112 Servisi ve Çağrı Merkezi çalışma prensibi hakkında bilgi aldılar
Tıp öğrencileri ile OMÜ Tıp Fakültesi Anestezi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dilek ve Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih İlkaya’ya Samsun İl UMKE ziyaretinde, UMKE’nin görevleri, çalışma alanları ve faaliyetleri ile acil yardım afet yönetimi konularında hekimlere ve sağlık çalışanlarına düşen rol konusunda genel bilgilendirme sunumu yapıldı.
GÖNÜLLÜ SAĞLIK PERSONELİ
UMKE hakkında öğrencilere bilgi veren UMKE çalışanları, "UMKE, deprem, sel gibi doğal afet esnasında ve trafik kazaları gibi acil durumlarda tıbbı müdahale ve acil ilk yardımın zamanında yapılarak olası sağlık sorunlarının önlenmesi ve zararlarının azaltılması amacıyla tamamen gönüllü sağlık personelinden oluşan iş odaklı, esnek ve dinamik yapıda teşkil edilmiş bir kurumdur”dedi.
YERİNDE GÖRDÜLER
Etkinlik çerçevesinde OMÜ tıp öğrencileri acil durumlarda kullanılan UMKE çantası ve ekipmanlarının kullanılması hakkında bilgi aldılar. Öğrenciler daha sonra 112 Servisi ve Çağrı Merkezi çalışma prensibi hakkında bilgi aldılar. Gerek UMKE gerekse 112 çalışanlarının kesintisiz 24 saat halkımıza göreve hazır olduklarını bizzat yerinde görme imkanı buldular.