Önce deprem sonra yangın

Önce deprem sonra yangın
Düzce’nin Gürcüasar köyünde çıkan yangında Hacer Keçeci’ye ait ev yanarak kullanılamaz hale geldi. 1999 yılında depremde evi yıkıldıktan sonra aldığı kredi ile bu evi yapan Keçeçi, şimdi dünya kadar borç ve yangından kurtarabildiği birkaç parça eşyası ile kalakaldı.

Ekonomik zorluklar içinde yaşam mücadelesi veren ve oğluyla birlikte çiftçilik yapan yaşlı kadın kalacak yer bile düşünemez bir halde evini kaybetmenin şokunu yaşıyor. Kendi kendine telkinde bulunmaktan başka çaresi olmayan gözü yaşlı kadın, “Allah yardım etsin ne diyeyim ki” diyerek, ne yapacağını bilmez halde uzanacak yardım elini bekliyor.

Evinin yanma sebebini sobaya bağlayan Hacer Keçeci, “Sabah sobayı yaktım, yemek yaptım bahçeye gittim. Tarlaya gittim ‘evin yandı’ diye haber verdiler. Sobadan tahmin ediyorum ama bilmiyorum. Köz düştü perde tutuştu diye düşünüyorum. Oğlumla kalıyorduk evde. Eltimin çocukları da var. Çok üzülüyorum, ne yapacağımı bilmiyorum. Allah yardım etsin diyorum. Depremde evimiz yıkıldı bu evi de devletten para çekip yapmıştık. Komşular gel diyor ama nerede kalacağımı bilmiyorum” derken, gözleri önünde yanan evine acı acı bakıyor. Hacer Keçeci’nin komşusu ise, ailenin gerçekten mağdur durumda olduğunu söyleyerek, yaşlı kadın için hayırseverlere çağrıda bulundu.

Keçeci’nin komşusu, “Bu kadın gerçekten mağdur, oğlu ile beraber kalıyor. Bir tek evi vardı. Devletimiz el uzatsın. Duyarlı büyükler yardım etsinler. Bir ekmeği bulamadığı gün oluyor. Komşular olarak biz yardım ediyoruz. Borcu var” dedi.