Önce telefon numarasını aldı sonra kâbusu oldu

Önce telefon numarasını aldı sonra kâbusu oldu

Milliyet gazetesinden Çiğdem Yılmaz'ın haberine göre; Beyza Tufan (39) siyasetin içinde bir kadın. MHP Üsküdar İlçe Başkan Yardımcısı olan ve ardından da İYİ Parti’ye geçerek İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi olan Tufan, sosyal medyada kendisini destekleyen Şenol Tören isimli bir kişiye telefon numarasını verdi. Bunun ardından Tören, aşkını ilan ederek Tufan’ı rahatsız etmeye başladı. İddiaya göre Tufan, sosyal medyadan Tören’i engelleyince taciz ve tehdit süreci başladı. 

UZAKLAŞTIRMA KARARI

Bunun üzerine yargıya başvuran Tufan, kendisini taciz eden ve öldürmekle tehdit eden Tören hakkında uzaklaştırma kararı alınmasını sağladı. Buna rağmen Tören’in tehditlerinden kurtulamadığını belirten genç kadın korku içinde yaşadığını anlatıyor:

“Telefon numaramı aldıktan sonra bana ilanı aşk etmeye ve gece gündüz mesajlar atmaya başladı. Şahsı telefonumdan engelledim. Bunun üzerine sosyal medya mesajları üzerinden bana yazmaya devam etti, oralardan da engelledim fakat her engelleyişimin ardından kendine yeni hesaplar açıp tehdit ve taciz etmeye devam etti. Ofisimi gelip beni öldürmekle tehdit ediyor. Yaptığım araştırmalar sonucu şahsın kasten adam öldürmeye teşebbüs, hırsızlık ve uyuşturucudan sabıkalı olduğunu öğrendim. İstanbul Anadolu 3. Aile Mahkemesi’ne başvurdum, uzaklaştırma kararını çıkartıldı. Bu karar kendisine tebliğ edilmesine rağmen, mesajlar, taciz ve tehdit devam ediyor. Aşkına karşılık vermediğim takdirde beni ve varsa erkek arkadaşımı öldüreceğini söyledi. Ne yazık ki Türkiye’de de uzaklaştırma kararını ihmal ettiği için 10 günlük bir ceza alıyor. Bu cezalar da caydırıcı değil. Bu adam zaten yıllarca hapis yatmış bir insan 10 gün ceza alsa da, bir şey değişmeyecek. Ben artık hayatımdan endişe etmeye başladım.”

"BANA İFTİRA ATIYOR"

İddialarla ilgili ulaştığımız Şenol Tören de şunları söyledi:

“Kendisiyle bir yıldır arkadaşlığımız vardı. Ne taciz ne de tehdit ettim. Hepsi iftira. 2 ay önce ayrıldık. Benim adıma kendisi sahte hesaplar açıp, kendisine mesajlar atmış. Bana neden böyle bir şey yaptığını inanın ben de bilmiyorum.”