Onların yılbaşı eğlencesi ölümle bitti

Onların yılbaşı eğlencesi ölümle bitti

 Danimarka’da havai fişeklerin yerde patlaması sonucu üç kişi yaşamını yitirdi, iki kişi ağır yaralandı. Ülkede 137 yangın meydana geldi. Almanya'da ise yine yılbaşı patlayıcıları yüzünden iki kişi öldü.

Danimarka'daki ilk olay ülkenin Jylland yarımadasında Mariager şehrine bağlı Assens’de meydana geldi. Krizantem bomba adı verilen güçlü havai fişek 37 yaşındaki bir kişinin elinde patladı ve söz konusu kişi olay yerinde hayatını kaybetti. 

İkinci olay, Hobro şehrine bağlı Skjellerup’da meydana geldi. 24 ve 25 yaşlarında iki kişi yine güçlü bir havai fişeğin yaklaşık bir metre mesafede patlaması sonucu hayatlarını yitirdi. Aynı şehrinde 24 ve 28 yaşlarında iki kişi ise ellerinde patlayan fişek yüzünden ağır yaralandı. Yaralı iki kişi helikopterle Kopenhag Üniversitesi hastanesine kaldırıldı. 

Üç olayda da olay yerine bomba uzmanları gönderildi. Fişeklerden yaralanmalarının daha çok olayların Jylland yarımadasında meydana gelmesi dikkat çekti.

137 YANGIN

Ülkenin kurtarma kuruluşu Falck ise, havai fişekler yüzünden 137 yangının meydana geldiğini çok sayıda gencin yaralandığını bildirdi. Falck sözcüsü Jeppe Ilkjaer "Yeni yıla girerken çok yoğun başladık. Ülke çapında 155 kez yangın alarm aldık ancak bunlardan sadece 137’si ciddi şekilde yangındı. Ancak gecenin tamamına baktığımızda geçtiğimiz yıla oranla daha az yangın meydana geldi” dedi. 

Odense ve Svendorg hastaneleri 24 kişinin ellerinden ve gözlerinden yaralandığını, bazı gençlerin ellerinde patlayan fişekler yüzünden parmaklarını kaybettiğini bildirdi. Lolland Falster bölgesinde bir polis memurunun yüzüne aldığı tekme sonucu yaralandığı bildirildi. Emniyet Genel müdürlüğü yılbaşı akşamı içkili kişiler arasında çatışmaların çıktığını ancak önceki yıllara oranla daha sakin bir yılbaşı akşamı geçirildiğini bildirdi. 

ALMANYA'DA İKİ ÖLÜM

Almanya’nın kuzey bölgelerinde yılbaşını kutlamak isteyen yaşları 18, 19 olan iki genç yılbaşı patlayıcılarından ağır yaralanıp hayatını kaybetti. 

Almanya 2015 yılına girerken 100 milyon euroya yakın havai fişek ve benzer patlayıcıların satışıyla dikkat çekti. 

FRANSA'DA YARALANMA

Yılbaşı patlayıcıları Fransa’da da yine yaralanmalara yol açtı. Fransa’nın Alsas bölgesinde kundaklama eylemine katılan üç gencin polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.