Önlisansli Öğrenciler Lisans Almak İçin Kuyruğa Girdi

Önlisansli Öğrenciler Lisans Almak İçin Kuyruğa Girdi

Meslek yüksekokulları ile Açıköğretim Fakültesinin önlisans programlarından mezun olan öğrenciler Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin lisans bölümlerine sınavsız “Dikey Geçiş” kapsamında kayıtlar sürüyor.
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine sınavsız Dikey Geçiş kapsamında kayıt için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girme şartı bulunmadığı belirtildi.
Önlisans mezunları Dikey Geçiş kapsamında mezuniyet alanlarına göre açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına doğrudan veya 5. yarıyılına fark dersler alarak kayıt için başvurabildiğini belirten Lider Eğitim Kurumları Aydın Şubesi Muhasebe Öğretmeni Uğur Demirci, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerindeki lisans bölümlerine Dikey Geçiş kapsamında kayıt yaptıracak adayların işlemleri “İnternet Başvuru” ve “AÖF Bürolarından Kayıt” olmak üzere iki aşamalı gerçekleştirildiğini belirtti.
Demirci, 2014–2015 öğretim yılı için planlanan İnternet Başvuru ve Kayıt Tarihi 29 Eylül 2014 Pazartesi günü başladığı ve 17 Ekim Cuma 2014 tarihinde sona ereceğini kaydetti.