Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Bursa

Onur Marketler Zinciri Bursa'ya iddialı giriyor!

Özen Şirketler Grubu bünyesindeki Onur’un, Ağustos ayında başlayan Şaypa’yı satın alma süreci, Rekabet Kurumu’nun 16 Kasım tarihli onayı ile tamamlandı.

Yayınlanma:
Onur Marketler Zinciri Bursa'ya iddialı giriyor!

Satış süreci ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Sheraton Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Özen Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Cemal Özen, “Ulusallaşma yolunda adım attığımız bu satın alma ile Türkiye’nin en büyük sekizinci perakende şirketi olduk ve en büyük ilk yüz şirketi arasında yerimizi aldık” dedi.
 
Anadolu’ya açılan kapı…
Bursa’yı Anadolu’ya açılan bir kapı olarak gördüklerini dile getiren Özen, “Bu yatırımla birlikte, büyüyen sanayisi, dinamik nüfusu, stratejik konumuyla ülkemizin gözbebeği Bursa bizim Anadolu’ya açılan kapımız olacak. Hedefimiz Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi’nde büyüyerek, yaygınlığımızı arttırmaktır. 2023 hedefimiz ise; ilk beş perakende şirketinden biri olmaktır” ifadelerini kullandı.
 
Yüzde 100 yerli sermaye… 
Gıda perakendeciliği sektöründe 37 yıllık bir tecrübeye sahip olduklarını da kaydeden Cemal Özen, bugün yaklaşık 6 ilde 153 mağaza ve 4.658 personelle hizmet verdiklerini hatırlatarak, “Yüzde 100 yerli sermaye yapısına sahibiz ve işimize sevdalıyız. Ülkemize ve ülke ekonomisine güvenerek yatırımlarımızı yapıyoruz” dedi.
 
“Bursa’ya bir sözümüz var” 
Bursa’ya bir sözleri olduğunu da belirten Özen, Onur Market’in ‘Tazelikte Onur Sözü’ diyerek en taze ve en iyi fiyatlı meyve ve sebzeleri Bursa’ya sunacağını, bu amaçla geçen ay Antalya’da 9 bin m2 yaş meyve ve sebze işleme tesisinin açılışını yaptıklarını ifade etti. Özen, “Hükümetimiz 2017 yılını yatırım yılı olarak belirledi, Onur Market olarak yatırımlarımızı 2016 yılından başlattık, 2017 yılında da devam ettireceğiz. Perakendenin ülke istihdamına olan katkısının bilincindeyiz. Hükümetimizden 2017 yılı için istihdam ve vergi teşvikleri beklemekteyiz. Bu teşvikler yatırımları hızlandıracaktır” dedi.
 
Ayrıca Cemal Özen anneleri adına kurulmuş Ayşe Hatun Özen Vakfı (AHEV) aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine gıda ve eğitim başta olmak üzere çeşitli destekler sağladıklarını ifade etti. Özen, üniversitelerde öğrenim gören personel çocukları başta olmak üzere yüzlerce öğrenciye ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını da sözlerine ekledi.   
 
Özen Şirketler Grubu;
Onur, Şaypa, Özen Gayrimenkul, Onurca, Onursal Tarım, İnaş Yapı markalarını çatısı altında toplayan Özen Grup, İstanbul, Trakya ve Bursa’da bulunan lojistik merkezleri, Monet Et Entegre Tesisi, Rapata Unlu Mamüller Üretim Tesisi, Bayrampaşa Hal Tesisi, Antalya Hal Tesisi, Bursa Barakfaki Meyve Sebze Depolama Tesisi ve Yenişehir Meyve Sebze Deposu’ndakifaaliyetlerine ek olarak, Antalya Kumluca yaş meyve sebze işleme ve paketleme tesisi ile üretilen yüzlerce ürünü kaliteli, sağlıklı, hijyenik ve uygun maliyetli şekilde müşterisinin beğenisine sunuyor. Özen Şirketler Grubu, Ayşe Hatun Özen Vakfı ile de sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor. 

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler