Onur Özbizerdik için operasyon başladı

Onur Özbizerdik için operasyon başladı

Dündar Kılıç’ın torunu, Alaattin Çakıcı’nın üvey oğlu Onur Özbizerdik (31), İşadamı Fatih Edremit’i öldürülmesine ilişkin İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada 4 Kasım günü tahliye edildi. Özbizerdik tahliye olduktan bir gün sonra gece 23.00’da eğlenmek için gittiği emirgan’da bulunan eğlence mekanında tartıştığı bodyguardı bacağından vurarak, kaçtığı iddia edildi. Olaydan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili Özbizerdik hakkında "adam yaralama" ve "Silahlarla Mermileri Satın Alma veya taşıma veya bulundurma" suçlarından soruşturma başlatarak, Özbizerdik’i yakalamak için operasyon başlattı.

5 AYRI EVE BASKIN YAPILDI

Soruşturma kapsamında polis, Özbizerdik’i kalabileceği akrabalarının evlerine baskın yaptı. Ancak 10 gündür yapılan aramalarda Özbizerdik’in izine rastlanamadı.

İFADESİNİN ALINABİLMESİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcı, hem Özbizerdik’in ifadesinin alınabilmesi, hem de olayda kullandığı silahın bulunmabilmesi için Özbizerdik hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talebi değerlendiren Nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği, ifadesinin alınması ve ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılması amacıyla Özbizerdik hakkında yakalama emri düzenlenmesine karar verdi. Soruşturma savcısı öte yandan olayda yaralanan ve durumu iyi olan bodyguard Hakan Gülez’in de ifadesininde alınabilmesi için davetiye çıkardı.