Onur Özbizerdik’e 5 yıl hapis cezası

Onur Özbizerdik’e 5 yıl hapis cezası

İstanbul 35’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Onur Özbizerdik ve müşteki güvenlik görevlisi Hakan Gülez katılmadı. Duruşamada sanık Özbizerdik’i avukatı temsil etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme Özbizerdik’i “kasten yaralama” suçundan 3 yıl, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Kanuna muhalefet” suçundan 2 yıl olmak üzere toplamda 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezada herhangi bir indirim veya erteleme yapmadı. Yargıtay’ın cezayı onaması halinde, Özbizerdik yeniden cezaevine girebilir.

Onur Özbizerdik, 2014 yılı Kasım ayında rezidans cinayeti davasından tahliye olduktan 2 gün sonra Etiler'de kız arkadaşıyla gittiği lüks restoranda tartıştığı güvenlik görevlisi Hakan Gülez'in ayağına ateş etmişti. Yaralanan Gülez hastaneye kaldırılırken, Özbizerdik, olay yerinden kaçmıştı. Daha sonra yakalanan Özbizerdik, "Meskun mahalde ateş ederek güvenliği tehlikeye sokma" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmişti.Hakimlik, Özbizerdik hakkında "yurt dışına çıkış yasağı" ve "evine en yakın güvenlik birimine ayda bir kez imza atmak" tedbirleri uygulayarak serbest bırakmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Özbizerdik’in ''yaralama'', "Meskun mahalde ateş ederek güvenliği tehlikeye sokma" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 2 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyordu.