Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Dünya

Opel, Almanya’daki 52 Yıllık Fabrikasını Kapatıyor

Almanya’nın Bochum kentinde bulunan Opel otomobil fabrikası, bugün son arabasını ürettikten sonra kapanıyor. Aralarında çok sayıda Türk vatandaşının da bulunduğu 3 bin kişi, fabrikanın kapanmasının ardından işsiz kalacak.Almanya’nın...

Yayınlanma:
Opel, Almanya’daki 52 Yıllık Fabrikasını Kapatıyor

Almanya’nın Bochum kentinde bulunan Opel otomobil fabrikası, bugün son arabasını ürettikten sonra kapanıyor. Aralarında çok sayıda Türk vatandaşının da bulunduğu 3 bin kişi, fabrikanın kapanmasının ardından işsiz kalacak.
Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Bochum kentinde, 52 yıldır milyonlarca araç üreten, GM’ye bağlı Opel otomobil fabrikası bugün son arabası olan Zafira’yı üreterek kapanıyor. Çok sayıda Türk vatandaşının da çalıştığı otomobil firmasının kapanmasıyla 3 bin kişi issiz kalacak. 1962 yılında Opel Kadet, Manta, Ascona ve son model olarak Opel Zafira Tourer’in üretimiyle 52 yıllık macerasını sonlandırdı.
Bir zamanlar 20 bin işçinin çalıştığı fabrika, artan maliyetler ve Asya ülkelerinin ürettiği araçlar yüzünden pazarın daralması ve rekabete dayanamayıp küçülmeye giderek, fabrikasını kapatma kararı aldı. Uzun zamandan beri kapatılması gündemde olan Opel otomobil fabrikası, 52 yıl içerisinde 13 milyon 700 bin araç üretti. Bochum şehrinde yıllardır endişeli bekleyiş kapanma kararıyla yerini hüzne bıraktı. Kapanan fabrikanın yerinin DHL şirketi tarafından satın alındığı, Almanya’nın en büyük deposu olarak kullanılacağı açıklandı. Eyalet hükümeti ise Bochum kentine daha önce söz verdiği 32 milyon Avroluk yardımı yapacağını tekrarladı ve işsiz kalanlara sahip çıkılacağını açıkladı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler