Or-köy’den Tarımsal Kalkınma Kooperatifine Ekskavatör

Or-köy’den Tarımsal Kalkınma Kooperatifine Ekskavatör

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü Or-Köy Şube Müdürlüğü tarafından, Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında kalan Dayıcık Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ekskavatör verildi.
Dayıcık Mahallesinde yapılan törene, Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan, Or-Köy Şube Müdürü Murat Yürük, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Dayıcık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Sumak, "Dayıcık Mahallemiz ilçemize 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Halkımızın geçim kaynağı tarım. Kooperatif Yönetimi olarak Or-Köy’e ekskavatör başvurusunda bulunduk. Bölgemizdeki mahalleler ve kooperatifimize kayıtlı üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için, kepçemiz Dayıcık Mahallesi ve civar mahallelerimizde hizmet edecek. Kooperatifimizde 78 üye bulunmaktadır. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Gülnar Kaymakamı İsmail Pendik ise "Gülnar ilçemizi kalkındıracak her türlü projelere Kaymakamlık olarak destek vermeye hazırız. Dayıcık Tarımsal Kalkınma Kooperatifimiz almış oldukları ekskavatör bölgemizin eksikliğini bir nebze olsa giderecektir. Ekskavatörümüz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca da "2014 Yılı içerisinde Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Or-Köy dairesince 1970 yılından bu yana orman köylülerimize yönelik vatandaşlarımızın refah düzeyine yönelik köylülerimizi kalkındırmak için krediler vermektedir. Bu krediler hayvancılık, seracılık, güneş enerjileri gibi olmak üzere verilmekte idi. Dayıcık Kooperatifimiz de müdürlüğümüze ekskavatör başvurusunda bulundu ve 2014 yılının son ayında başvurusu onaylanarak ekskavatör Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize verildi. 318 bin 425 TL’ye mal olan bu kredimiz 2 yıl ödemesiz sonraki yıllarda aylık cüzi bir miktarla krediyi ödeyeceklerdir. Dayıcık Tarımsal Kalkınma Kooperatifine ve köylülerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardında dualar eşliğinde ekskavatör teslim edildi.