Ordu Asfaltlanacak

Ordu Asfaltlanacak

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, il genelinde kırsal alanda bulunan tüm yolların asfaltlanmasına yönelik 751 km’lik asfalt ihalesini Cengizler-CNG-Musfalt konsorsiyumu aldı.
Büyükşehir Belediyeleri içerisinde İstanbul ve Ankara’dan sonra gelen en büyük asfalt ihalesi olan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kesimde mahalle yollarında hayata geçireceği ve içerisinde toprak işleri, sanat yapıları ve üst yapı işleri de olan asfalt ihalesi sonuçlandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, toplam 751 km’lik asfalt yol yapımı için açılan ihalenin 9 Eylül itibarı ile sonuçlandığını belirtti. Yılmaz, “İlk etapta 29 firma ön yeterlilik için başvurmuştu. Bu başvurulardan yeterliliği tespit edilen 24 firma teklif vermesi için çağrıldı ve süre içerisinde ise toplam 8 firma ihaleye teklif verdi. Yapılan incelemede 2 firmanın teklifi geçersiz görülerek, geriye kalan 6 firmanın teklifi kabul edildi. İhale komisyonumuzun değerlendirmesi sonucunda ise ihalesi 309 milyon 803 bin 840 lira bedelle CengizlerYol Yapı Tic. A.Ş.-CNG Yapı Tic.A.Ş.-MusfaltMad.İnş.San.Tic.Ltd.Şti. İş Ortaklığı uhdesinde kaldı” dedi.
İŞ, 10 GÜN İÇİNDE BAŞLAYACAK
Başkan Enver Yılmaz işin 10 gün içerisinde başlayacağını ve 1050 takvim gününde de tamamlanacağını söyledi. Türkiye’nin en büyük yol ihalelerinden birinin hayata geçeceğini ve 750 km sıcak asfalt yapmak suretiyle bütün ilçelerin sıcak asfalt ile kaplama sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Enver Yılmaz, “750 km’lik sıcak asfalt çalışması ile Ordu karış karış, her noktasına sağlıklı ulaşılabilen bir yapıya kavuşacaktır. Bu yatırım Büyükşehir Belediyeleri içerisinde İstanbul ve Ankara’dan sonra gelen en büyük yol ihalesidir” şeklinde konuştu.
İhale, ilgili firma yetkilileri ve Ordu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulkadir Hatipoğlu tarafından imza altına alındı.