Ordu Koordinasyon Kurulu

Ordu Koordinasyon Kurulu

Sektörel gelişmeler ile yatırımları değerlendirmek, sorunları ve çözüm önerilerini ele almak, bu hususlarda kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla yapılan İl Koordinasyon Kurulu’nun 3.dönem toplantısı Ordu Valisi irfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na, Vali irfan Balkanlıoğlu, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları ve yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri katıldı.
“KURUMLAR ARASINDAKİ KOORDİNE ÇOK ÖNEMLİ”
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın açılışında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, 3 ayda bir yapılan koordinasyon kurulu toplantısının amacına değinerek, ”İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının amacı, yatırımcı kuruluşların birbirlerinden haberdar olması, yapılacak hizmetlerde koordine sağlanmasıdır. Kaynağını kamudan alan ve halka hizmet amacıyla bir takım yatırımları yapmak üzere bütçeden ödenek ayrılan kurumlar, periyodik aralıklarla çalışma yaparken birbirleri ile iletişim halinde olmalarıdır” dedi.
“ŞİKAYET VE TALEPLER NOT ALINARAK, İLGİLİ BİRİMLERE İLETİLİYOR”
“Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda kurumlardan herhangi bir şikayet, talep varsa bunlar da dile geliyor. İlgili arkadaşlar bunları maddeler halinde not alarak hangi kuruluşla ilgili kim ne talepte bulunmuşsa, ilgili birimlere ve Bakanlıklara gönderiliyor” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Bu toplantılarda yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ile de bir araya gelerek onlardan da bir takım taleplerde bulunmak da mümkün hale geliyor” şeklinde konuştu.
“KOORDİNASYON EKSİKLİĞİ KAYIP VE ZARARA YOL AÇIYOR”
Koordinasyon eksikliği ve iyi etüt edilmemiş yatırımlar nedeniyle çok büyük kayıplar ve zararlar çekildiğine vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, ”Bu bir milli servettir. Bazı fizibilite ve etütleri yapılmayan yatırımlar Türkiye’nin birçok yerinde atıl hiç kullanılmamış veya çok düşük kapasite ile kullanılmış pek çok kamu binalarının oluşmasına yol açıyor. Bunların hepsinin iyi koordine edilmesi lazım” diye konuştu.
“ORDU YATIRIMLAR AÇISINDAN ŞANSLI BİR İL”
Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu yatırımlar açısından şanslı bir il. Türkiye’de ilk kez denize dolgu havaalanı Ordu’da yapılıyor. En önemli projelerden birisi olan ve 600 milyon TL’ye mal olacak olan Çevre yolu, eğitim yatırımları, DSİ’nin Göl-Su projelerini sayabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantı, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürlerinin Ordu İl genelinde yürüttükleri yatırımlarla ilgili bilgi vermesinin ardından sona erdi.