Ordu Valisi’nden Artun’a Ziyaret

Ordu Valisi’nden Artun’a Ziyaret

Ordu Valisi İrfan BalkanlıoğlU, Bakırcı Harut Usta olarak bilinen Harutyun Artun’u ziyaret etti.
Müze gibi olan atölyesinde Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ağırlayan Harutyun Artun, ailesini ve bakırcılık mesleğine nasıl başladığına kadar her şeyi Vali Balkanlıoğlu ile yaptığı sohbette paylaştı. Harutyun Artun, 1926 yılında Ordu’da Zaferi Milli Mahallesi’nde doğduğunu ve bakırcılık yapan babası Mıgırdiç Artun’dan, bakırcılık mesleğini öğrenerek günümüze kadar taşıdığını söyleyerek, Genelkurmay’dan babasına bir takdirname gönderildiğini kaydetti. Bakır ile estetik eşyalar, kabartmalar, resimler yapabilen Harutyun Artun, ziyarette atölyesinde bulunan tüm eserlerin bulunduğu bölümleri de Vali İrfan Balkanlıoğlu’na gezdirerek, bilgiler verdi. Eserleri nasıl yaptığını tek tek anlattı ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Harutyun Artun’u ziyaret etmekten ve kendisiyle tanışmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Eskiden çok güzel dostluklar, kaynaşmalar olmuş. Hep birlikte birlik ve beraberlik içinde bu güzel ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bunun için her şeyi yapmaya hazırız" diyerek, “Bakır mesleğini günümüze kadar sürdüren ve bu güzel eserleri ortaya çıkaran Harutyun Artun’u kutluyor ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Harutyun Artun’un bakırdan yapmış olduğu eserlerin bir mekanda değerlendirilmesi için gereken çalışmaların yapılacağını da ifade etti.