Ordu’da 4. Bal Ormanı Kuruluyor

Ordu’da 4. Bal Ormanı Kuruluyor

Ordu’da ormanlık alanlarda arıcılık faaliyetine uygun bitkilere yer verilerek arıcıların ekonomik olarak kalkınmalarına hizmet etmek amacıyla 4. bal ormanı kuruluyor.
Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, bal üretimi açısından Türkiye genelinde 1. olan Ordu’da organik bal elde etmek amacıyla 2012 yılında başlayan çalışmalarda hayli mesafe alındığını, organik bal üretimi amacıyla son 3 yılda 3 adet bal ormanı kurulduğunu belirtti.
2015 yılında da Mesudiye ilçesinde yeni bir bal ormanı oluşturulacaklarını belirten Pir, “2014 yılı içerisinde Mesudiye ilçesinde 200 dekar alanda 1 adet bal ormanı tescil edildi. 2015 yılı ilkbahar aylarında fidan dikimleri gerçekleştirilecek” dedi.
Pir ayrıca, 2012 yılında başlayan çalışmalarla birlikte bugüne Gölköy ilçesinin Düzyayla yöresinde 720 ve Damarlı yaylasında 744 dekar alanda ve Gürgentepe ilçesinin Bektaş mahallesi sınırları içerisinde bulunan yayla alanında 300 dekar alanda bal ormanları oluşturulduğunu, Mesudiye ilçesinde kurulacak bal ormanı ile sayılarının 4’e çıkarılacağını kaydetti.