Ordu’da Toprak Tahlil Laboratuvarı Açıldı

Ordu’da Toprak Tahlil Laboratuvarı Açıldı

Ordu Ziraat Odası, Şirinevler Mahallesinde bulunan yeni hizmet binasının giriş katındaki Toprak Tahlil Laboratuvarı’nı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın katılımıyla, çiftçilerin hizmetine açtı.
Altınordu ilçesi Şirinevler Mahallesi’nde bulunan Ordu Ziraat Odası’nın yeni hizmet binasının giriş katında bulunan 200 bin liraya kurulan ‘Toprak Tahlil Laboratuvarı’ resmi açılışı yapıldı. Açılış programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, OTSO Başkanı Servet Şahin, Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman, FKB Ordu Kooperatifi Başkanı Cemil Kurucu, Ordu Ziraat Odaları İl Koordinatörü ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, İlçe Ziraat Odaları Başkanları, Muhtarlar ve çiftçiler katıldı.
“DAHA VERİMLİ TOPRAK İÇİN TOPRAK TAHLİLİ ŞART”
Açılış konuşması yapan Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, daha verimli topraklara kavuşmak ve daha çok ürün elde etmek için toprak tahlilinin şart olduğunu belirterek şu konuşmayı yaptı: “Bizim yegane amacımız çiftçilerimize hizmet etmektir. Çiftçimizin refah seviyesini yükseltmek daha bol ve kaliteli ürün almasını sağlamak. Toprak tahlil laboratuvarımız çiftçilerimizin toprağını tahlil ettirmesi için kurulmuş, doğru gübre kullanımını kolaylaştırmak amacıyla kurulmuştur. Amaç doğru bahçeye doğru gübre kullanımını sağlamak ve bol ürün almaktır. Bu laboratuvarın kurulmasında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’ın bize çok büyük desteği olmuştur. Bir protokol karşılığı İl Özel İdareden kalma toprak tahlil laboratuarının bir bölümünü aldık. Diğer kısımlarını eksikleri tamamlayarak bir laboratuvar oluşturduk. Bundan sonra çiftçilerimizin daha kaliteli ürün elde etmesi için üreticilerimizin topraklarını tahlil ediyoruz. Bir hastaneye gidince nasıl doktor önce tahlil yaptırıp, sonra reçete yazıyorsa. Bizde burada önce tahlil yapılmasını sonra reçete yazılmasını sağlayacağız. Bu şekilde hangi bahçeye hangi ilacın gübrenin atılması gerektiği belli olacak. Bu sayede çiftçilerimiz de daha verimli topraklara kavuşmuş olacak.”
BAŞKAN UĞUR CÖRÜT’E ÇİFTÇİLER ADINA TEŞEKKÜR
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, Ordu çiftçileri adına Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt’e teşekkür ederek bir konuşma yaptı. Ordu çiftçisinin teknolojik imkanlardan da faydalanarak hizmetler almaya başladığını söyleyen Başkan Enver Yılmaz şunları söyledi: “Bu güzel mekanın Ordumuza üreticilerimize çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah çiftçilerimizin daha verimli ve daha sağlıklı verim elde edilmesi için böyle bir tesis kurulmuş oldu. Ben Ordu’daki çiftçiler adına Başkan Uğur Cörüt’e teşekkür ediyorum. Gerçekten çok görkemli ve modern bir binaya kavuşulmuş. Ordu 114 Bin kayıtlı çiftçisi ile Türkiye’nin en çok çiftçisi olan iller arasında. Ordu’da bu yıl 114 bin kayıtlı çiftçimizin tamamı gelir elde edememiş olacak. Ama Ordu’ya giren parada bir azalma olmayacak gibi görünüyor. Geçen yıl 5-6 lira aralığında olan fındık fiyatı bu yıl şu an itibarıyla 14-15 lira bu fiyatın daha da yükselmesi bekleniyor. Ürünün az olduğu zamanda bu fiyatın yükselmesi aslında normaldir. Bu ticari bir sirkülasyondur. Rekolte normale döndüğünde fiyatta da bir normalleşme olacaktır. Bu gidişat normal ve makul bir gidişat değildir. Ben bu laboratuvarın çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ordu çiftçisi teknolojik anlamda hizmet almaktadır. Bilinçli bir odamız olsun, böyle bir hizmet binası olsun arzumuz hep olmuştur. Ve bu da şu anda oluşmuş durumda ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür plaketi verildi. Daha sonra Toprak Analiz Laboratuvarı’nın kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Toprak Tahlil Laboratuvarı ve yeni hizmet binasını gezen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve açılışa katılan misafirler yeni hizmet binasına hayran kaldı.