Ordu’da ’yeni Türkiye Yolunda’ Paneli

Ordu’da ’yeni Türkiye Yolunda’ Paneli

Ordu Büyükşehir Belediyesi öcülüğünde "Yeni Türkiye Yolunda" konulu panel gerçekleştirildi.
Altınordu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak eski CHP MYK Üyesi Savcı Sayan, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Akşam Gazetesi Yazarı Turgay Güler, Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç ile Ülke TV Genel Yayın Koordinatörü ve Haber 7 yazarı Hasan Öztürk katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Kanal A modaratörü Özlem Özcan yaptı.
CHP eski MYK Üyesi Savcı Sayan, panelde yaptığı konuşmada, Türklerin ve Kürtlerin bu topraklar üzerinde yaşayan her bireyin ülkelerinin değerini çok iyi bildiklerini vurguladı. Geçmişe bakıldığında zor dönemlerde Türkler ve Kürtlerin birlikte organizasyonlar yaptıklarının birlikte savaştıklarının bilindiğini belirten Savcı Sayan, "Kobani olayı HDP ve PKK’nın Kürtler üzerinde bir işkencesidir. Kobani’yi eğer Türkiye’ye bırakırlarsa Türkiye oradaki kardeşlerini kucaklamış ve orayı IŞİD’in zulmüne karşı koruyabilecek güçtedir. Ama bunların amacı Türkiye’de bir yangın yeri oluşturmak. Türkiye’de koçları, ağbabaları, öküzleri de var. İşte o koçlar, öküzler onlara destek veriyor. Gelinen noktada şimdi bütün Doğu ve Güneydoğu’yu yakıyorlar" dedi.
Türkiye de yaşanan olayların arkasındaki güçlere de değinen Sayan, "17 ve 25 Aralık’ın, 30 Mart seçimlerinin, Ekmeleddin beyin, IŞİD’in arkasındaki güç bugün Doğu ve Güneydoğu’yu yakan gücün arkasındaki güçtür. Farklı değildir, bu tamamen bir Amerikan organizasyonudur. Tecrübeli babaları İngiltere’dir. Bu işin finansmanını ve istihbaratını İsrail yapıyor. Burada bir yangın havası oluşturarak Orta Doğu’nun ateşine Türkiye’yi sürüklemek istiyorlar. Ama Türkiye eski Türkiye değil. Eskiden bir kitapçıkla Türkiye’nin ekonomisi batıyordu, şimdi tanklar vuruyor Türkiye’nin ekonomisi batmıyor" diye konuştu.
Panelde diğer katılımcılar da Kobani olaylarını ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.