Organ bağışına anlamlı destek

Organ bağışına anlamlı destek

FOX TV'de ekrana gelen 'Rüzgarın Kalbi' dizisinde; Deniz Baysal, kalp nakli ile hayata dönen 'Zeynep' karakterini canlandırıyor. Dizinin önceki akşam yayınlanan bölümünde, Zeynep’in, kızlarını kaybetmek üzere olan bir aileyi organ bağışı konusunda ikna etmeye çalıştığı dakikalar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.



Yüzlerce kişi #kalbim etiketi ile organ bağışına olan desteklerini dile getirdiler. Dizi oyuncuları ve sanat dünyası, Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girip TT listesinde (Trending Topics) bir numaraya kadar yükselen organ bağışı konusunda açıklamalarda bulundu.

Deniz Baysal: Hayata birilerinin kahramanı olarak veda edebiliriz. Organ bağışını destekleyelim.
Burak Serdar Şanal: Hayat kurtarmak çok özel, çok büyük bir davranış. Organ bağışı konusunda bilinçlenelim, bilinçlendirelim.
Cezmi Baskın: İnsanın yaşamını kaybettiğinde yeni canlara can katması çok yüce bir duygu.
Erol Evgin: 'Bir de cana can katan o sevdan olmasa' diye bir şarkım var. Bir organ bağışlamak hakikaten bir cana can katmaktır.
Türkan Şoray: İnsanın acısı tazeyken, yakını için bu kararı vermek zorunda kalması çok zor. Diğer taraftan organ nakli beklerken hayatını kaybeden birçok insan var. Ertelemeyin, bunun tercihini hayattayken yapın.
Hülya Koçyiğit: Unutmayın! Her bağış yeni bir hayattır.