Organik Kestane 15 Tl

Organik Kestane 15 Tl

Kütahya’nın Simav ilçesinde orman köylüsünün en önemli gelir kaynakları arazsında yer alan ve 1250 Rakımlı Simav Dağının kuzey yamaçlarındaki 3 bin hektarlık alanda hasadı devam eden organik belgeli kestane Pazar yerinde tezgahlarda yerini aldı.
Kendine has aroması, iriliği, rengi, lezzeti, şekli ve yola dayanıklılığı gibi üstün özellikleri yüzünden tüketicilerin ilk tercihi organik Simav kestanesi, pazarda kilosu 15 liradan satılmaya başlandı.
Yıllık üretimi 2-3 bin ton civarında olan organik Simav kestanelerinin tamamına yakınının ilçeye gelen büyük firmalar aracılığıyla toplanarak ‘Bursa kestanesi’ adıyla İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelere ihraç edildiği, Simavlı üreticinin yaklaşık 4-5 milyon lira gelir elde ettiği belirtildi.
Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, pazara ilk organik Simav kestanesini getiren üreticilerin bir dernek veya kooperatif çatısı altında birleşememek ve ilçede kestaneyi işleyecek bir tesis bulunmamasından yakındıklarını bildirdi.
Başkan Bütüner, Simav’da kestane şekeri yapacak bir işletmeye ihtiyaç bulunduğunu ve bunu başarabilmek için çaba sarf edeceklerini söyledi.(MY-EFE)