Organize Hayvancılık Bölgesi Değerlendirme Toplantısı

Organize Hayvancılık Bölgesi Değerlendirme Toplantısı

Van Valisi Aydın Nezih Doğan başkanlığında "Organize Hayvancılık Bölgesi Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.
Van Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda, kent içi hayvancılık ve hayvan barınaklarının şehir dışına çıkarılması konusu ile Tarıma Dayalı İhtisas Organize Hayvancılık Modeli hakkında bilgi edinme ve sorunun çözümü için fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıda kısa bir bilgilendirmede bulunan Vali Doğan’dan sonra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumdan sonra STK ve belediye temsilcileri söz alarak hem görüşlerini hem de yapılması gerekenler hususunda fikirlerini beyan ettiler.
Toplantıda yapılan görüşmeler sonucunda, şehir merkezlerinde bulunan hayvan ve hayvan barınaklarının ivedilikle şehir dışına çıkarılması ve bunun yanında hayvancılığın yaygınlaştırılması için mera ve hazine malı olan arazilerin ise hayvan besicilerinin hizmetine sunulması görüşüne yer verildi.