Organize Sanayi Bölgesi 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısı Yapıldı

Organize Sanayi Bölgesi 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısı Yapıldı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısı yapıldı.
Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yeni hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Antalya Valisi Muammer Türker, ATSO Başkanı ve Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya OSB Müteşebbis Heyet Üyeleri ve sanayiciler katıldı. Antalya OSB Müteşebbis Heyet Başkanı ve Antalya Valisi Muammer Türker Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmasında, Sanayicilere genel kurula gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti. Antalya’nın büyüklüğünün ötesinde bir etkiye sahip ve Türkiye’nin marka şehri olduğunu ifade eden Vali Türker, Antalya’nın gelişip kalkınmasının Türkiye’nin yurt dışındaki görünürlüğünü de doğrudan etkilediğini kaydetti.
Antalya’nın turizm ve tarım kenti olarak bilindiğini ifade eden Vali Türker, gerek Organize Sanayi Bölgesi’nin gerekse Serbest Bölge’nin ürettiği ekonomik katma değer ve ekonomik girdinin çok yüksek olduğunu söyledi. Antalya Organize Sanayi bölgesinde 12 bin kişiye istihdam olanağı sağlanmış olmasının çok önemli olduğuna değinen Vali Türker, “İstihdamı sadece ekonomiye katkı boyutuyla değil, sosyal olaylara, sosyal patlamalara olan engelleyici boyutuyla da dikkate almamız lazım. İşi gücü olan insanın yanlışlara bulaşma ihtimali çok çok azdır” dedi.
Vali Türker, 2023 hedeflerine ulaşmak için yüksek teknoloji ürünlerine yönelmek gerektiğine işaret ederek; “Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak bu değişimleri, dönüşümleri gerçekleştirmemiz gerekiyor. Türkiye coğrafi olarak üç kıtanın kavşak noktasında. Özellikle Avrupa’da faaliyet yapmak, bir teşebbüste bulunmak gittikçe daha zorlaşıyor. Kar oranları gittikçe düşüyor. Türkiye yatırım olanakları açısından çok avantajlı. Avrupa’ya yatırım yapmak isteyen de, Asya’ya yatırım yapmak isteyende Afrika’ya yatırım yapmak isteyen de Türkiye’ye gelebilir. Yetişmiş, dinamik ve genç bir nüfusumuz var. Bilişim sektörü özellikle gençlerle ilerleyen bir sektör. Katma değerli diğer sektörlere de mutlaka yönelmemiz gerekiyor. Sanayicilerimizden de iş yapmak isteyen varsa, elimizden geldiği kadar, mevzuatın bize izin verdiği kadar destek vermeye hazırız” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 19. Milli Eğitim Şurası için Antalya’ya gelişinde tarım arazilerinin korunması için özel olarak ilgilenilmesini istediğini aktaran Vali Türker, organize sanayi bölgelerinin kurulmadan önce planlamanın çok iyi yapılması gerektiğinin altını çizdi.
Toplantıda “Türkiye’de ve Antalya’da Sanayi ve Antalya OSB” başlığı ile bir sunum yapan ATSO Başkanı ve Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak da, 2015’in 2014 yılından daha iyi olacağını dile getirdi. Antalyalı sanayicilere teşekkür eden Budak, “Demiryolu olmayan, karayolu sonradan gelişen, limanı yıllarca yetersiz kalmış olan, bir ilde sanayi kurdunuz” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde “Müteşebbis Heyet Modelinin devam etmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Blok listeyle yapılan oylamada Müteşebbis Asil Üyeliklere; Çetin Osman Budak, Ali Bahar, C.Hakan Karaca, Fatih İncir, Hasan Ali Gönen, Mustafa Gizli, A. Erdal Konya, Mustafa Ergün, Müteşebbis Yedek Üyeliklere ise; Burçin Ekici, Arda Kilit, İsmail Volkan, Emin Ö. Kasapoğlu, Erdal Kılıç, Bora Sinanoğlu, Osman Uysal, Ferah Özgür oybirliğiyle seçildi.
Vali Türker, Antalya Organize Sanayi Bölgesi 1. Olağan Genel Kurulu Toplantısının ardından yeni hizmet binası içerisinde yer alan Tanıtım Salonu’nu gezerek ilgililerden bilgi aldı.