Orhangazi'den sulama projesine destek

Orhangazi'den sulama projesine destek

Bursa'nın Orhangazi ilçesinin kuzeyinde kalan tarım arazilerinin büyük bölümüne su veren Keramet Sulama Birliği’nin yöneticileri Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ı ziyaret etti.

Keramet Sulama Birliği Başkanı Reci Paçin, uzun süredir çalışmalarını sürdürdükleri kapalı sistemle ilgili Başkan Çağlayan’a bilgi verdi. Birlik Başkanı Paçin, Orhangazi’ye bağlı Çakırlı Mahallesi’ndeki sulama havuzunun su takviyesi yapılması halinde bin bönümü aşkın tarım arazisinin daha sulanmasına katkı sağlayacağını bildirdi. Bunun için Keramet Sulama Birliği’nin sulamalardan artan suyunun gölete taşınması gerektiğini bildiren Paçin, malzeme ve sistem kurulması için Çağlayan’dan destek istedi.

Paçin, Çakırlı’da mezarlık çevresindeki bin dönümlük tarım arazisinin sulanabilmesi için de, birliğe ait mevcut kanalların uzatılması gerektiğini ifade etti. Paçin, kanalların uzatılması için de Çağlayan’dan destek talep etti.

Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise kapalı sisteme geçilmesi için yapılan çalışmalarına katkısını sürdüreceğini belirtti. Çakırlı’daki gölete su taşınması ve mevcut kanalların mezarlık bölgesindeki arazilere kadar uzatılması için de çalışma yapacağını ifade eden Başkan Çağlayan, Büyükşehir Belediyesi’nden destek isteyeceğini bildirdi. Proje hayata geçerse Çakırlı’da 2 bin dönümü aşkın alan suya kavuşacak.