Ormancılık Tanıtım Tır’ı Türkiye’yi Karış Karış Gezecek…

Ormancılık Tanıtım Tır’ı Türkiye’yi Karış Karış Gezecek…

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) uygulamaya koymaya hazırlandığı “Ormancılık Faaliyetleri Tanıtım TIR’ı” projesi ile Türkiye’yi karış karış gezmeyi planlıyor. Proje ile başta çocuklar ve gençler olmak üzere bütün vatandaşlara orman ve tabiat sevgisinin kazandırılması hedefleniyor.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ormanların korunması ve gelecek nesillere bırakılması maksadıyla başta çocuklar, gençler ve orman köylülerimiz olmak üzere toplumun her kesimine yönelik eğitim ve bilinçlendirme faaliyetlerini hız kesmeden yürütüyor. Bu kapsamda vatandaşların bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar düzenleyen Bakanlık “Ormancılık Faaliyetleri Tanıtım TIR’ı” ile faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor.
ORMAN YANGINLARININ ÖNLENMESİ KONUSUNDA EĞİTİMLER VERİLECEK
Ormanların tanıtılması ve tabiat sevgisinin vatandaşlara kazandırılmasının yanında orman yangınlarının önlenmesine yönelik eğitimlerin de verileceği tanıtım tırında ayrıca diğer orman zararlılarıyla mücadele ve fidan dikimi konuları anlatılacak. Diğer yandan or-köy çalışmalarının, odun dışı ürün ve hizmetler konusunda yapılan çalışmaların anlatılacağı tırda fidanlıkların tanıtımı da yapılarak, şehir ormanları ve mesire yerleri gibi konularda bilgiler verilecek.
ORMAN ÇOCUK TİYATROSU ÇOCUKLARA YÖNELİK GÖSTERİLER SERGİLEYECEK
İlk etapta İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir, Çanakkale, Aydın ve Muğla’da tanıtım faaliyetlerine başlayacak olan “Ormancılık Faaliyetleri Tanıtım Tırı”nda 3D sinema filmleri formatında hazırlanan animasyon filmleri izlenebilecek. Böylelikle başta çocuklar ve gençler olmak üzere bütün vatandaşlara yönelik tanıtım ve bilinçlendirme çalışmaları yapılması hedeflendi. Ayrıca tanıtım tırı içerisinde bulunan sahne bölümünde OGM bünyesinde faaliyet gösteren “Orman Çocuk Tiyatrosu” çocuklara yönelik gösterilerini sergileyecek. Ayrıca dizayn edilen tırın Dünya Ormancılık Günü ve benzeri önemli günlerde, toplantılarda ve açılışlarda da kullanılması sağlanacak.
PROF. DR. VEYSEL EROĞLU TIR’I BİZZAT İNCELEDİ
İlk etapta belli başlı illeri gezecek olan tanıtım tırı daha sonra 81 ili gezerek yılın tamamında yayın, tanıtım ve bilinçlendirme faaliyetlerinde kullanılacak. Tanıtım tırını bizzat inceleyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise önümüzdeki günlerde yollara düşecek tanıtım tırının vatandaşlardan rağbet görmesi durumunda sayısının arttırılabileceğini ifade etti. İçinde bulunulan yangın mevsiminden dolayı tırın daha çok orman yangınlarını önlemeye yönelik tanıtımlar yapacağını vurgulayan Eroğlu, bu sebepten dolayı tanıtım tırının ilk etapta yangın riskinin fazla olduğu illerde görev yapacağını sözlerine ekledi.