ORSİAD YÖNETİM KURULUNDAN ANKARA KALKINMA AJANSINA ZİYARET

ORSİAD YÖNETİM KURULUNDAN ANKARA KALKINMA AJANSINA ZİYARET

Ostim Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’ı makamında ziyaret etti.
Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan ORSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Ülgener, "400’e yakın dernek üyemiz 8000 kişiye istihdam sağlıyor. Bugün 42’den fazla ülkeye ihracatımız söz konusu. Bizler sanayici KOBİ’lerimize katkı sağlamak için buradayız. Ankara Kalkınma Ajansı ile biz bu sayıyı çok daha iyi yerlere taşımak, sanayicinin bir adım daha önünü açabilme adına derneğimiz faaliyetlerine hız kesmeden devam edecektir" dedi.
2023 hedeflerinin çok da uzağında olmadıklarını vurgulayan Ülgener, "Sanayici KOBİ’lerimizin danışma, eğitim, bilgi paylaşımı gibi konularda ücretsiz olarak Ankara Kalkınma Ajansı ile beraber de desteklemeye devam edeceğiz. Şu an gündemimizde ihracat var. Üyelerimiz bugün 42’den fazla ülkeye aktif bir şekilde ihracatlarını gerçekleştirmektedir. Biz bu sayıyı Sayın Genel Sekreterimiz Arif Şayık ile çok daha yukarılara taşıyacağız. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi sanayicimiz" diye konuştu.
ORSİAD Derneği olarak Ankara’da sanayici KOBİ’lerin ticari faaliyetlerine yön verebilecekleri, olumlu etki yaratabilecekleri iki proje hazırlığında olduklarını belirten Ülgener, şöyle konuştu: "Ekonomi Bakanlığı’nın ilk AR-GE programını ORSİAD gerçekleştirmiştir. Aradan 5 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen hâla olumlu tepkilerle karşılaşmak ne kadar iyi bir iş gerçekleştirdiğimizin açık bir göstergesidir. Bugün ise burada bulunma sebebimiz yine Sanayici KOBİ’lerimiz. Dış talepleri sanayici KOBİ’lerimiz maalesef dört ay geriden takip edebiliyorlar. Anlık ticaret yapamaz haldeyiz. Bürokratik olarak zaman sorununun ortadan kalkması durumunda çok daha iyi ve hızlı yol kat edeceğimize inanıyorum."
Genel Sekreter Arif Şayık da, önemli paydaşlarımızdan biri olan ORSİAD’ın faaliyetlerinde Ajans olarak işbirliğine çok açık olduklarını vurguladı. Ankara Kalkınma Ajansı’nın kurumsal yapısı ve konumu ile bölgesindeki özel sektör ve sanayi kuruluşlarına tüm gücüyle destek vermeye devam edeceğini belirtti. Şayık, ajansın özellikle Ankara’daki yabancı ticari temsilcilikler, yurt dışındaki Türk ekonomi müşavirlik ve ataşelikleri ve uluslararası organizasyonlarla sıklıkla iletişim halinde olduğunu ve güçlü bir iletişim geliştirdiğini belirtti. Şayık, bu iletişim gücünü firmalarımızın dış ticaret hacmini genişletmekte, ihracata yönelik yeni pazarlar ve işbirlikleri bulmada, yabancı firmalarla ticari ilişkilerini artırmada sonuna kadar kullanabileceklerini belirtti. Şayık, Ankara Kalkınma Ajansı ve ORSİAD’ın birlikte Ankara’nın sanayicileri için faydalı ve katma değerli çalışmaları birlikte gerçekleştirebileceğini vurguladı.
AJANSIN MALİ DESTEK PROGRAMLARINA SANAYİCİLER BAŞVURMALI
Genel Sekreter Arif Şayık, Ankara Kalkınma Ajansı’nın geçen hafta duyurduğu 2015 yılı mali destek programlarından bahsederek, Ajansın mali destek programlarının ihracata yönelik ileri teknolojili üretim yapan Ankaralı şirketlere yönelik olduğunu, yenilikçi projeleri olan, Ankara için katma değeri yüksek üretim yapmak isteyen firmaların destek programlarına başvurabileceğini belirtti. Mali destek programlarında Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 20 milyon TL tutarında hibenin projelere tahsis edildiğini, yararlanıcıların sağlayacağı eş finansman ile birlikte yaklaşık 40 milyon liralık bir bütçenin Ankara’da yenilikçi projelere dönüşerek önemli fayda sağlayacağını söyledi.
Görüşmede, Ankara Kalkınma Ajansı 2015 yılı teklif çağrısı kapsamında İleri Teknolojilerde Yüksek Katma Değer ve Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek programlarına Organize Sanayi Bölgeleri başta olmak üzere Ankara’da üretim yapan işletmelerin başvurması gerektiği vurgulandı. Ajansın ayrıca, işletmeler dışındaki kar amacı gütmeyen başvuru sahipleri için Sosyal Sorunların Çözümünde Yenilikçi Yöntemler mali destek programı ile kentin sosyal ihtiyaçlarına yönelik projeleri destekleyeceği ve yaşam kalitesini iyileştirmeye yönelik olarak zengin sosyal sermaye ve kültürel varlığın geliştirileceği anlatıldı.
EŞLEŞTİRME FAALİYETLERİ
Ankara’nın 2023 hedeflerinde beklenenin de üzerinde bir ihracat gerçekleştirebilecek bir potansiyeli olduğunu söyleyen Ülgener, "Bugün Ankara Kalkınma Ajansı gibi paydaşlarımızla bir araya gelerek Ankara ihracatının artması yönünde formül geliştiriyoruz. 2015 yılı içerisinde öncelikli olayımız Ankara sanayi ve Sanayicisini çok daha etkin bir şekilde dünyaya tanıtma olacaktır. Eşleştirme etkinlikleri ile gerek Türkiye’de ağırlayacağımız misafirlerimiz gerek yurt dışında ziyaret edeceğimiz firmalar ile Ankara firmalarımızı bir araya getirerek doğrudan ihracatlarına katkı sağlayacak zemin oluşturmak üzere çalışıyoruz. Bu etkinlikler dahilinde pek çok eğitim ve danışmanlık hizmeti de ücretsiz olarak derneğimizde verilecektir" dedi.
Ankara sanayisine çok daha güçlü bir vizyon katmayı amaçladıkları bir çalışmalarının daha bulunduğunu söyleyen ORSİAD Başkanı Ülgener, şunları söyledi: "Geçen yıl bir veri tabanı çalışmamız oldu. Elimizde ne kadar bilgi olursa olsun kullanılmadıktan sonra hiçbir değeri yok. Dolayısıyla biz elimizdeki verileri iyi analiz etmeli, doğru okumalıyız. Attığımız her adımı bu bilinçle atıyoruz. Fazla zamanımız yok, zaman kaybına artık tahammülümüz yok. Ankara sanayicisi, 2015 yılında hak ettiği yere bizlerle beraber gelecektir."