Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Şehrin Muhtelif Yerlerinde Meydana Gelen Su Baskınlarını Yerinde İnceledi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç, Şehrin Muhtelif Yerlerinde Meydana Gelen Su Baskınlarını Yerinde İnceledi

Trabzon’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan ani yağmur sonucu meydana gelen küçük çapta heyelan ve sel taşkınlarına karşı Ortahisar Belediyesi afet koordinasyon merkezi oluşturarak 70 personel ve 30 araç ile anında müdahalede bulundu.
Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç şehrin muhtelif yerlerinde meydana gelen heyelan alanlarını gezerek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.
Başkan Genç vatandaşın ve bazı esnafın mağduriyetinin gözlendiğini ifade ettiği açıklamasında "Sağanak yağış nedeniyle sokak ve yollarda deformasyonlar oluştu. Vatandaşların da bu tablodan olumsuz etkilenmemeleri adına belediye ekiplerimiz çalışmalara hemen başladı. Bu tabii bir afet. Belediyemiz bünyesinde hemen acil afet birimi kurduk. Belediye Başkan Yardımcımız Kemal Çoban başkanlığında Fen İşleri Müdürümüz Muhammet Közen, Zabıta Müdürümüz Ömer Aydın ve Yol Amirimiz Abdurrahman Öztürk’ten oluşan kriz masası olayları an ve an takip ederek gerekli müdahalelerde bulunmuşlardır. Yağmurun başlaması ile birlikte belediye olarak hemen sıkıntı olan alanlara müdahale ettik. Kaymaklı Mahallesi, Mumhane önü, 1 ve 2 Nolu Beşirli Mahalleleri, Hacıkasım Dereiçi Sokak, Tanjant bağlantı yolları, Erdoğdu Soğuksu Caddesi, Bostancı Dereiçi Caddesi, Devlet Sahil Yolu, Çömlekçi, Karşıyaka, Aydınlıkevler, Yeşiltepe , Boztepe, Bostancı, Yenicuma mahallelerinde meydana gelen heyelanlara müdahale edip gerekli temizlik çalışmalarını gerçekleştirdik. Burada can kaybının olmaması sevindirici. Fakat bir çok noktada esnafımızın mağduriyeti var. Bunların da giderilmesi için valiliğimiz bir çalışma yapacaktır. Yağan yağmurda zarar gören esnafımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.