Ortaklar’da Gergin Gece

Ortaklar’da Gergin Gece

Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar Mahallesi’nde IŞİD’i protestoları üçüncü gecesine girdi. Taş ve molotoflarla saldıran gruba, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti.
Terör örgütü IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto etmek bahanesiyle Germencik’e bağlı Ortaklar Mahallesi’nde Kurban Bayramının ikinci günü başlayan olaylar, bu gecede devam etti. Üçüncü gecesine giren eylemde, saat 23.00 sıralarında yine kenar mahallelerde toplanan gruplar, polisin dağılın uyarılarına taş ve Molotof atarak karşılık verdi. Çevik Kuvvet ve Özel Harekat ve diğer ilçelerden gelen çok sayıda polis ekibinin görev yaptığı eylem sırasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Biber gazı ve TOMA’dan sıkılan tazyikli suyla dağıtılan grup üyeleri, daha sonra ara sokaklarda toplanarak mahalle aralarından yeniden polise taşlı saldırı gerçekleştirdi.
Kaldırım taşlarını ve ellerine geçirdikleri malzemeleri polise atan grubun, toparlanıp tekrar saldırıya geçmesi nedeniyle müdahale geç saatlere kadar devam etti. Karanlıktan faydalanarak mahalle aralarından zaman zaman taşlı saldırı girişiminde bulunan grup, sabaha karşı saat 04.00 sıralarına kadar süren müdahalenin ardından dağıtıldı.