Oscar Pistorius kararı duyunca bu hale geldi

Oscar Pistorius kararı duyunca bu hale geldi
Güney Afrika'nın Pretoria kentinde görülen, ünlü atlet Oscar Pistorius'un cinayetten yargılandığı davada hakim kararı verdi. Hakim kararını okurken gözyaşlarına tutamaan Olimpiyatlarda yarışan atletin bu hali sosyal medyada en çok konuşulan olaylar arasında yerini aldı.

Kararı duyunca bu hale geldi

Pistorius ise hakim Masipa kararı okurken ağlamaya başladı. İki takma bacakla Olimpiyat oyunlarında Güney Afrika adına yarışmış olan atlet Pistorius, kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı geçtiğimiz yıl sevgililer gününde öldürmekle suçlanıyordu.

Pistorius, Steenkamp'ın elindeki silahtan çıkan kurşunlarla öldüğünü kabul etse de o sırada eve bir hırsızın girdiğini zannettiğini ve sevgilisi Steenkamp'ı hırsız sanarak silahı ateşlediğini söylüyordu.




Planyarak ölüdürmediğine karar verildi

27 yaşındaki Pistorius'un kız arkadaşını planlayarak öldürme suçunu işlediğine kanaat getirilseydi ömürboyu hapis cezasına çarptırılması gündeme gelecekti.

Pistorius'un kasıtlı cinayetten suçlu bulunması durumunda en az 15 yıl hapis cezasına çarptırılması gündemdeydi ancak hakim Masipa, "Sanık tuvalette birisi olduğunu düşünerek silahını dört el ateşledi. Bu sırada tuvalet kapısı kapalıydı. Kapının ardındaki kişinin başka birisi olduğunu düşünen sanık, Reeva Steenkamp'ı öldürdü" dedi.

Hakim kasıtlı ve önceden planlanmış cinayet suçlamalarını reddetse de Pistorius'un hâlâ "kasıtsız adam öldürmekle" suçlandığını da hatırlatarak mahkemeye ara verdi.
Karar duruşması öğleden sonra devam edecek.
Pistorius'un "kasıtsız adam öldürmekten" suçlu bulunması halinde en fazla 15 yıl hapis cezası alması bekleniyor.