Oskarlı Cemer’ın Tasarım Ödülleri Sahiplerini Buldu

Oskarlı Cemer’ın Tasarım Ödülleri Sahiplerini Buldu

Cemer Kent Ekipmanları tarafından ilki düzenlenen ve bundan sonraki yıllarda da geleneksel olarak düzenlenmesi hedeflenen “Yeni Nesil Oyuncaklar Ulusal Tasarım Yarışması Ödül Töreni’ne ” ilgi oldukça yüksekti.
2013 aralık ayında, Cemer Kent Ekipmanları tarafından genç tasarımcılara fırsat tanıyarak üniversite sanayi işbirliğini geliştirmek amacıyla başlatılan “Yeni Nesil Oyuncaklar Ulusal Tasarım Yarışması” 18 Ekim 2014 tarihinde İzmir Fuar Alanı’nda düzenlenen büyük ödül töreniyle sonuçlandı. “Park oyuncakları” ve “Egzersiz Oyuncakları” olarak 2 kategoriden oluşan yarışmanın ödülleri her iki kategori için de ayrı olarak; birinciye 15.000 TL+Yurtdışı fuar gezisi, ikinciye 10.000 TL, üçüncüye 6.000 TL, her kategoride 3 adet Mansiyon: 1000 TL, olarak verildi. Cemer Özel Ödülü ise; Cemer Kent Ekipmanları bünyesinde 1 ay staj imkânı ve 1000 TL’idi.
Ulusal tasarım yarışmasının jüri oylamalarının sonuçlanmasının ardından sıra dereceye giren yarışmacılara ödül takdim etmeye geldi. İzfaş işbirliği ile Kent Expo fuarıyla aynı dönemde 18 Ekim 2014 tarihinde İzmir Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen ödül törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Mustafa Toprak, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Oğuz Esen ve 21.dönem Kültür Bakanı Suat Çağlayan Ödül Töreni’ne katıldı.
Kıvılcım Erdem Karadayı’nın sunumu ile gerçekleşen program saat: 14.00’da Cemer Kent Ekipmanları Genel Müdür Yardımcısı Ömer Cihat akay’ın konuşması ile başladı. Program Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Büyükşehir Valisi Mustafa toprak’ın konuşmalarıyla devam etti. Tasarımcıların son derece heyecanlı olduğu gözlemlenen Ödül Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Egzersiz Oyuncakları kategorisinden 1.lik Ödülü Mustafa Toprak tarafından takdim edilirken, Park Oyuncakları kategorisi 1.lik ödülü Aziz Kocaoğlu tarafından takdim edildi. Cemer Kent Ekipmanları’nın sektöründe bir ilke imza atarak, 20.yılında ilkini düzenlediği Yeni Nesil Oyuncaklar Tasarım Yarışması’nı geleneksel olarak her yıl düzenlemeyi hedeflemektedir.