Osmancık’ın İmar Planı Yeniden Yapılacak

Osmancık’ın İmar Planı Yeniden Yapılacak

Osmancık Belediyesi tarafından ilçenin imar planlarının yeniden hazırlanmasına yönelik çalışmaların başladığı bildirildi.
Belediye Başkanı Hamza Karataş, Osmancık ilçesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planının bulunduğunu ancak 1/5000 ölçekli nazım imar planının olmadığını belirtti.
İMAR SORUNLARINA ÇÖZÜM OLACAK
Nazım İmar Planının olmaması ve yaklaşık 40 yıl önce hazırlanan uygulama imar planında ise ihlaller nedeniyle çarpık kentleşmesinin oluştuğunu belirten Karataş, ilçede imar ve kentleşme sorunlarının yaşandığına dikkat çekti.
Yeni imar planlarının hazırlanması ile adeta ilçenin yeniden imar edileceğini ifade eden Karataş “İlçemizin en büyük problemlerinden birisi iyi bir imar planının olmaması. 1/1000 ölçekli uygulama imar planımız mevcut ancak çok eski. Asıl önemli olan ise 1/5000 ölçekli nazım imar planımız yok. Bu da ilçemizde kentleşmeyi büyük bir sorun haline getiriyor. Vatandaşlarımız inşaat yapmak istediklerinde imar sorunları ile karşı karşıya kalıyor. Bu sorunları tamamen çözmek ve düzenli bir şehirleşmenin temelini atmak için harekete geçtik” dedi.
YER TESLİMİ YAPILDI, ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Yeni imar planlarının yapılmasına yönelik etüt çalışmalarının başladığını kaydeden Karataş “İller Bankası tarafından yapılan ihale neticesinde İmar Planına Esas Jeolojik ve Jeofizik Etüt işini alan firmaya yer teslimini yaptık. İlçemizin mücavir alanında zemin etüt çalışması yapılacak. 3 bin 450 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli uygulama imar planını ve 1/5000 ölçekli nazım imar planını hazırlayacağız. Yeni imar planlarının yapılmasıyla şehrimizin mevcut imar alanı ile birlikte ileride imara açılabilecek rezerv imar alanlarında sorunsuz bir şekilde kentleşmenin temelini atmış olacağız” diye konuştu.
İlçenin eski yerleşim alanlarında Kentsel Dönüşüm çalışmalarının başladığını hatırlatan Başkan Karataş, "Osmancık’ımızı yeniden imar ediyoruz. İlçemizin çok eski olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı zamanla ihlal edilmiş ve 1/5000 ölçekli nazım imar planımız olmadığından güzel ilçemize yakışmayacak bir şekilde düzensiz bir yapılaşma meydana gelmiş. İlçemizin imarı sorunlu bir hal almış durumda. Düzenli kentleşmenin mümkün olmadığı gibi vatandaşlarımız inşaat yapmak istediklerinde çeşitli imar sorunları ile karşı karşıya kalıyorlar. Bu nedenle ilçemizin tamamını kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planının hazırlanması için çalışmalara başladık. Yeni imar planlarının yapılmasıyla şehrimizin mevcut imar alanı ile birlikte ileride imara açılabilecek rezerv imar alanlarında sorunsuz bir şekilde kentleşmenin temelini atmış olacağız. Mücavir alanında 3 bin 450 hektarlık alanın zemin etüt çalışması için bu gün İller Bankası yetkilileri nezdinde yüklenici firmaya yer teslimini yaptık. İlçemize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.