Osmangazi Belediyesi Müzeyyen Senar'ı anma konseri düzenledi

Osmangazi Belediyesi Müzeyyen Senar'ı anma konseri düzenledi

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Osmangazi Salonu'nda düzenlenen gecede, Türk Sanat Müziğinin ünlü bestekar ve ses sanatçılarından Zekai Tunca, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Müdürü ve Ses Sanatçısı Aylin Şengün Taşçı, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu Keman ve Ses Sanatçısı Canan Sezgin Geylan ile İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı Yahya Geylan, Müzeyyen Senar'ın sevdiği ve seslendirdiği eserleri söyledi.

16 Temmuz 1918'de Bursa'da dünyaya gelen ve 500 plak ve albüm yaparak önemli bir başarıya imza sanatçının yaşamının anlatıldığı sunumun ardından konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 8 Şubat 2015'te hayatını kaybeden Senar'ın, Zeki Müren gibi Bursa'nın yetiştirdiği unutulmaz sanatçılarından birisi olduğunu söyledi.

DÜNDAR: DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ 

Osmangazi Belediyesi olarak düzenledikleri kültürel ve sanatsal etkinliklerle sanata ve sanatçıya sahip çıktıklarını, Bursa'nın tanınmış isimlerini, adlarına düzenledikleri etkinliklerle andıklarını belirten Başkan Mustafa Dündar, "Bu gece de Müzeyyen Senar'ı anma gecesinde bir araya geldik. Kendisi son derece sevilen, Türk Sanat Müziği'nde sesi, eşsiz yorumu ve besteleri ile fark yaratmış bir isim, bir duayen. Müzeyyen Senar gibi, 15 yılı aşkın süredir bir diğer duayen Zeki Müren adına da anma geceleri düzenliyoruz" dedi.

BAŞKANDAN 3 BİN KİŞİLİK SALON MÜJDESİ 

Bursalıların, kendi değerlerine sahip çıktığını ifade eden Başkan Dündar, "Türk Sanat Musikisi'ne gönül verenler bizleri yalnız bırakmadı. Bursa'nın en büyük salonunu doldurdu. Artık Bursa bu salonlara sığmıyor, zaman zaman düzenlediğimiz etkinliklerde izdihamlar yaşanıyor. Buradan şu müjdeyi de vermek istiyorum. Osmangazi Belediyesi Türkiye'nin konuştuğu Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi çerçevesinde, Bursa'nın en büyük gösteri salonunu da burada inşa edeceğiz. 3 bin kişilik bu salonumuz, sanatsal ve kültürel etkinlikler için yapılmış bir salon olacak" diye konuştu. Başkan Dündar, konuşmasının ardından sanatçılara çiçek ve plaket takdim etti.

Gecede sahne alan Zekai Tunca, Aylin Şengün Taşçı, Canan Sezgin Geylan ve Yahya Geylan, yaklaşık 3,5 saat süren konserde, Müzeyyen Senar'ın başta ‘Ormancı' olmak üzere dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirip, efsane sanatçıyla ilgili anılarını sanatseverlerle paylaştı.